isplatilo joj se /

Darija se vratila iz Londona i otvorila frizerski salon u Vukovaru: 'Kosa je ista i Srbima i Hrvatima'

Junakinja ove priče vratila se u razrušeni grad prije 18 godina. Ne bi to bilo čudno, da nije napustila priliku života u Londonu. Je li se pokajala? Nije

16.11.2016.
18:15
VOYO logo

Darija Matković-Živković je ljepotu i mogućnosti svjetske metropole Londona  zamijenila za - svoj Vukovar. Ova frizerka mu se vratila nakon 18 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imala sam prilike u jednom super salonu da radim, ali povuklo me. Jako sam vezana za svoje, za zemlju, za obitelj", kazala nam je.

Nikad neće zaboraviti dan kada je izabrala svoj prvi prostor u Borovu naselju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj dan je bio domjenak. Bilo je puno ljudi,terasa je bila puna. To je izgledalo onako normalno. I onda smo mi uzeli taj lokal, ja i sestra. Par dana kasnije, više nikog. Domjenak je prošao", dodaje.

Ipak je uspjela. Dolaze joj mnogi , pa i oni izvan Vukovara. U ratom podijeljenom gradu, ona nikoga ne dijeli.

"Šteta je što se djeca razdvajaju u školama – Srbi idu prije podne, Hrvati popodne. Šteta što se to ne spoji", kazala je Sandra Spoerk, medicinska sestra iz Vukovara.

Mlada trenerica zumbe, često dolazi po dozu smijeha uz frizuru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posla ima, ali onako, pitanje je nekakve budućnosti da li se uopće isplati ostati u ovome gradu", smatra Andrea Baljak, trenerica zumba fitnesa iz Vukovara.

Dariji se isplatilo, iako nije uvijek bilo sjajno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znala sam da kad se udam, da ne bih voljela živjeti u Londonu, u takvom užurbanom, brzom gradu, tempu, ludnici. Tu je super dok si mlad, dok izlaziš. Ne nije mi žao definitivno", poručila je Darija.

Širok i topao osmjeh, znaju svi Vukovarci koji su bili u tuđini, imaju samo ljudi na tvom ognjištu.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo