U KATASTRU JE TO PAŠNJAK: /

Vila kojom se hvali HDZ-ovka s Brača bespravno je sagrađena; Služila je kao okupljalište HDZ-ovaca

Image
Foto: Facebook/Danica Baričević

Vila HDZ-ove kandidatkinje u 10.

2.7.2020.
22:10
Facebook/Danica Baričević
VOYO logo

Pašnjak, maslinik i vinograd, a u stvarnosti vila, kojom se na sav glas hvali HDZ-ova kandidatkinja u 10. izbornoj jedinici, predsjednica Gradskog vijeća Supetra na Braču, članica Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, predsjednica Udruženja bračkih obrtnika i Zajednice žena “Katarina Zrinski”, Danica Baričević, izgrađena je nelegalno, doznaje 24sata. Naime, iz Grada Supetra su potvrdili kako su temeljem zahtjeva Splitsko-dalmatinske županije, 2. ožujka 2016. donijeli Rješenje o naknadi za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade na toj čestici, što je obvezni korak prije izdavanja rješenja o legalizaciji.

Image
UGLEDALA SE NA KUŠČEVIĆA? /

HDZ-ovka na listi za Sabor se hvali kamenom vilom koja se vodi kao pašnjak

Image
UGLEDALA SE NA KUŠČEVIĆA? /

HDZ-ovka na listi za Sabor se hvali kamenom vilom koja se vodi kao pašnjak

Reagirala županija

Ukratko, vila, za koju Baričević tvrdi da je izgrađena na zemljištu njenog oca prije desetak godina, legalizirana je tek prije četiri godine. A svo je ovo vrijeme služila kao okupljalište lokalnih HDZ-ovaca. U katastru je to zemljište i dalje upisano kao pašnjak, maslinik i vinograd; nigdje se ne spominje kameno zdanje. Ipak, sve je legalizirano, a procedura je sljedeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je Splitsko-dalmatinskoj županiji, kojoj je na čelu HDZ-ov Blaženko Boban, podnesen zahtjev za donošenjem Rješenja o izvedenom stanju, jer je ona ovlaštena za postupak ozakonjenja i donošenje tog Rješenja. Zatim je županijski Ured za prostorno uređenje i gradnju, sukladno Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, uputio Gradu Supetru zahtjev za obračunom naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenog objekat na toj čestici. Grad Supetar je u ožujku 2016. donio to Rješenje.

Zarada na požarima

Iako nisu dobili potpunu dokumentaciju vezanu uz imanje obitelji Danice Baričević, 24sata je doznao da je, osim poticaja Ministarstva poljoprivrede za OPG njene majke, Daničinom ocu 2012. isplaćena naknada od preko 39.000 kuna zbog štete od požara, a sada Grad Supetar mora isplatiti oko 100.000 kuna za štetu od požara iz 2011. godine i to nakon što je Županijski sud preinačio odluku Općinskog suda koji je ranije odbacio potraživanja Daničinog oca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baričević nije htjela komentirati najnovije otkriće o bespravnoj gradnji. Poručila je novinarima da napadaju njenu obitelj samo iz političkih razloga. Ustvrdila je da je ponosna na sve što je napravila u politici i u privatnom životu te da ima čist obraz, ali nije poslala dokumente o vili, iako je to obećala, pišu 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo