NEBO ĆE POPRIMITI ŽUĆKASTU BOJU / Nakon paklenog prženja pripremite se na munje, gromove, tuču i pad temperature: Meteorologinja otkrila što nas čeka idući tjedan

Image
Foto: Sime Zelic/Bruno Fantulin/Pixsell

Danas je zbog pritjecanja toplog zraka s juga u našim krajevima vrhunac toplinskog vala, a meteorolozi prognoziraju sunčano toplo i vruće vrijeme

18.8.2022.
9:33
Sime Zelic/Bruno Fantulin/Pixsell
VOYO logo

Danas je zbog pritjecanja toplog zraka s juga u našim krajevima vrhunac toplinskog vala, a meteorolozi prognoziraju sunčano toplo i vruće vrijeme. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti su bile su od 16 do 23, a na Jadranu topla noć s temperaturama od 23 do 26 stupnjeva Celzija.

Poslijepodnevne maksimalne temperature u Slavoniji i Baranju će biti do 38 Celzijevih stupnjeva, a na Jadranu i u Dalmatinskoj zagori od 33 do 35 stupnjeva, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navečer naoblačenje uz pljuskove

Tijekom dana se sa zapada očekuje porast visoke cirusne naoblake i mutnoće neba koje će poprimiti žućkastu boju zbog velike količine saharskog pijeska u zraku. Bit će vjetrovito s južnim i jugozapadnim vjetrom.

Navečer se u Istri i na sjevernom Jadranu te na granici sa Slovenijom očekuje naoblačenje uz pljuskove, grmljavinu i udare vjetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UPALJEN METEOALARM /

Hrvatsku sutra čeka žestok toplinski val: Izdano narančasto i žuto upozorenje, vrijeme će biti opasno!

Image
UPALJEN METEOALARM /

Hrvatsku sutra čeka žestok toplinski val: Izdano narančasto i žuto upozorenje, vrijeme će biti opasno!

U petak grmljavina, kiša, udari vjetra i pad temperature

U noći na petak i ujutro promjena vremena će se proširiti na veći dio unutrašnjosti. U petak prognoziramo grmljavinu, pljuskove kiše i udare vjetra. Mjestimice su moguće velike količine oborine.

Uz prolaz fronte u unutrašnjosti u međurječju Save i Drave moguća je tuča. Temperatura zraka će se sniziti za najmanje 10 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu zapuhat će jaka, mjestimice na udare olujna bura. Neverini uz grmljavinu i pljuskove će se uz buru brzo sa sjevernog premještati prema južnom Jadranu. Više kiše past će u Istri i na Kvarneru.

Od ponedjeljka stabilnije uz obilje sunca i rast temperature

Od ponedjeljka u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na Jadranu stabilizacija vremena uz obilje sunca i porast temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji i Baranji zadržat će se promjenjivo oblačno, malo toplije vrijeme uz lokalne poslijepodnevne pljuskove i grmljavinu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo