NEKI ĆE DANAS UŽIVATI KAO DA JE LJETO, A OD SUTRA NOVA PROMJENA: / Pad temperature i pljuskovi - evo gdje će biti najgore i kada se vraća toplina

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

U nedjelju, drugog dana mjeseca svibnja, nastavit će se iznadprosječna toplina, a već će u ponedjeljak doći do prolaznog osvježenja

2.5.2021.
8:14
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Praznik rada prošao uglavnom sunčano i toplo, pred kraj dana i kišom, iznadprosječna toplina nastavit će se i drugog dana svibnja, uz jugo i jugozapadnjak.

"Već u ponedjeljak prolazno će osvježiti, zamjetnije na kopnu. Veći dio idućeg tjedna djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno pa će mjestimice biti kiše, pa i u obliku pljuskova, osobito u ponedjeljak i srijedu te potkraj tjedna, i to uglavnom u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Od utorka temperatura ponovno u porastu", prognozirao je DHMZ-ov Dragoslav Dragojlović za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SEVERE WEATHER EUROPE OBJAVIO DUGOROČNU PROGNOZU: /

Zasad se čini da nećemo imati uobičajeno ljeto

Image
SEVERE WEATHER EUROPE OBJAVIO DUGOROČNU PROGNOZU: /

Zasad se čini da nećemo imati uobičajeno ljeto

Nedjelja

"U nedjelju će na istoku Hrvatske prevladavati sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro uz više oblaka ponegdje može pasti i malo kiše. Puhat će povremeno umjeren do jak istočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 16 °C, a najviša dnevna između 23 i 26 °C.

Malo manje toplo bit će u središnjoj Hrvatskoj, gdje će u noći i ujutro, te ponovo u drugom dijelu dana biti kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Bit će vjetrovito s umjerenim i jakim jugozapadnim vjetrom, koji će potkraj dana okrenuti na sjeverni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima veći dio dana djelomice sunčano, ali tijekom noći i jutra te ponovno u nedjelju navečer uz promjenjivu naoblaku mjestimice će biti kiše, pa i pljuskova. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 12 °C, uz obalu između 13 i 15 °C, a najviša dnevna od 17 do 19 °C, na moru između 20 i 22 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano, ali u unutrašnjosti uz umjeren i jak razvoj oblaka lokalno može biti pljuskova. Jugo će oslabjeti i okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak pri čemu će more biti većinom umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 18 °C, a najviša dnevna između 22 i 24 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, uz većinom sunčano vrijeme. Ujutro uz više oblaka ponegdje još može pasti malo kiše. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak".

I dalje promjenjivo

"Idućih dana na kopnu djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Povremeno će biti kiše, osobito u ponedjeljak i srijedu, i to uglavnom u zapadnim krajevima. U ponedjeljak osjetno svježije, uz sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a zatim opet jugozapadnjak i porast temperature zraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno pa će lokalno biti pljuskova, osobito u ponedjeljak i srijedu, i to uglavnom na sjevernom dijelu, gdje će u ponedjeljak puhati slaba do umjerena bura, u Dalmaciji sjeverozapadnjak, zatim u utorak i srijedu jugo i jugozapadnjak", prognozirao je mr. sc. Dragoslav Dragojlović.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo