VREMENSKA PROGNOZA / Što nas očekuje za vikend - stiže zahladnjenje: U nizinama moguć snijeg, a na Jadranu će probleme stvarati olujna bura

Valja računati i na povremenu mjestimičnu kišu - u subotu uglavnom slabu i u malim količinama, a početkom novog tjedna, s novim jačim naoblačenje, vjerojatno češću i obilniju

24.11.2023.
8:01
VOYO logo

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, u unutrašnjosti ujutro lokalna magla, prognoza je za petak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Mjestimična kiša uglavnom u Dalmaciji, na jugu moguće i obilnija uz grmljavinu, no od sredine dana očekuje se i drugdje, posebice u noći. Uz veći pad temperature zraka tijekom noći vjerojatan je prijelaz kiše u snijeg, uglavnom u gorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKE AMBICIJE /

'Vraćam tvrtku, vraćam državu.' Todorić najavio osnivanje stranke - doznajemo ima li Gazda šanse na izborima

Image
VELIKE AMBICIJE /

'Vraćam tvrtku, vraćam državu.' Todorić najavio osnivanje stranke - doznajemo ima li Gazda šanse na izborima

Vjetar na kopnu slab, u gorju umjeren do jak jugozapadni, poslijepodne prolazno umjeren sjeveroistočni i sjeverni.

Na Jadranu će umjeren jugozapadnjak i južni vjetar navečer okrenuti na sjeverozapadnjak i buru te jačati. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 9 do 13, na obali i otocima između 13 i 18 stupnjeva Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme za vikend

U subotu prijepodne većinom oblačno s povremenim oborinama, na jugu može i zagrmjeti, a u unutrašnjosti će biti i susnježice ili snijega, uglavnom u gorju, ali poneka pahulja može zalepršati i u nizinama. Krajem ovog i početkom novog tjedna posvuda hladnije pa će dnevna temperatura u unutrašnjosti biti uglavnom ispod 5 stupnjeva, a uz obalu oko 10.

"Od subote u unutrašnjosti hladnije uz slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. Povremeno će biti slabe kiše, no ponegdje i susnježice pa i snijega, i to ne samo u višim područjima. Pritom se tanji snježni pokrivač može stvarati u subotu uglavnom samo u gorskim krajevima. Na Jadranu će u subotu ponovno biti jake bure s olujnim udarima, zatim od nedjelje slabiji vjetar, najprije bura i sjeverozapadnjak, a u ponedjeljak će okrenuti na jugo. Zahladnjet će pri čemu će biti dosta sunčanih sati. No, valja računati i na povremenu mjestimičnu kišu - u subotu uglavnom slabu i u malim količinama, a početkom novog tjedna, s novim jačim naoblačenje, vjerojatno češću i obilniju", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo