Čeka se nalaz /

Dan nakon nesreće čeka se obdukcija poginulog muškarca: za RTL Matteo Cetinski: 'Tony je jako potresen'

Naši novinari razgovarali su s jednim od prijatelja nesretnog muškarca, Tonijevim bratom Matteom, ali i prometnim stručnjakom koji tvrdi kako se okolnosti nesreće vrlo lako mogu utvrditi.

4.11.2017.
19:00
VOYO logo

U vrijeme kad je snimljen video u kojem Tony Cetinski brzo vozeći prolazi kroz usku rovinjsku ulicu nije mogao ni slutiti kakva će se strašna tragedija uskoro odigrati na istom mjestu. Uskoj, nepreglednoj ulici u Rovinju. Gradu u koji se vratio kako bi živio mirnijim životom od onog kakvog je vodio u Zagrebu.

Sve bi dao da nešto može promijeniti. Tony je, kaže njegov brat Matteo, slomljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Tony je shrvan, Tonyja je to potreslo naravno kao što bi svakoga. Eventualno bi molio da se stvarno uzme u obzir ljudska razina te tragedije i da se ne spekulira i zaista nemojte očekivati da je Tony tu u bilo kakvom prekršaju bio. On je iznimno, na granici s dosadom koliko je discipliniran, niti pije.“, telefonski je rekao Matteo Cetinski.

Da nije bio pod utjecajem alkohola pokazao je na licu mjesta alkotest no toksikološki nalazi još nisu gotovi kao ni obdukcija tijela nesretnog muškarca. Nekoliko je stvari koje odmah dokazuju je li poginuli muškarac u trenutku naleta Tonijeva automobila, u svijesti ili nesvijesti, već ležao na pločniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ako je ležao na cesti, na vozilu je oštećen samo prednji spojler, a pokrov motora i prednja maska su neoštećeni“, rekao je Goran Husinec, sudski vještak za promet.

„Ako se dokaže da je muškarac ležao na cesti to je sigurno olakotna okolnost jer nije normalno baš da čovjek leži na cesti. Onda se utvrđuje da li je vozač osobnog vozila mogao izbjeći tog nesretnog muškarca koji je ležao na cesti ili ga nije mogao izbjeći.“, dodaje Husinec.

„Da je ulica opasna, opasna je. I zbog djece i zbog stanovnika i zbog stanara koji tamo žive. A evo, desilo se šta se desilo, ne daj Bože nikom.“, kaže Štefica iz Rovinja.

Vrata lokala ispred kojeg se sve dogodilo danas su zaključana lokotom. Gosti kafića su u lokalu pored. Među njima i prijatelj preminulog muškarca. Krivi li za nesreću Tonija Cetinskog?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Jedan korak vani, idu auti. Čovjek u pijanom stanju može pasti i to se desilo baš ovom mom prijatelju. Pao, pokupio ga je auto. Sad ko je kriv-pitaj Boga. To ni Bog ne zna.“, rekao je prijatelj poginulog muškarca.

Ali će sud morati dati svoje mišljenje. Kakvo god ono bilo - dvjema obiteljima život nakon jučerašnjeg dana više nikad neće biti isti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo