SMS AFERA / Dan nakon Milićeve poruke, njegov prijatelj potpisao ugovor. Sada se i on oglasio: 'Nisam znao za njih'

Image

'Poruke koje proteklih dana "kruže" u medijima između Marka Milića i tadašnjeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića nisam vidio do dana kada su objavljene, nisam za njih znao niti me je netko o istima informirao', poručio je Niko Dujmović. Znakovito je da je Milić poruku poslao na posljednji dan pripravničkog staža svoga prijatelja.

1.2.2023.
18:49
VOYO logo

Nakon što su procurile poruke iz mobitela bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, iz kojih je vidljiva komunikacija između njega i visokih dužnosnika Vlade i HDZ-a o zapošljavanju u toj državnoj , oglasio se i Niko Dujmović koji je također bio spomenut.

Na svom Facebook profilu, objavio je status kojim objašnjava kako do zaposlenja "mimo Zakona" nije bilo, a njegovo očitovanje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prateći medije proteklih dana, stječe se dojam da sam zaposlen na radno mjesto na kojem radim u Hrvatskim šumama mimo Zakona i na temelju nečijeg zahtjeva te se osjećam dužnim pojasniti činjenice. Radi se o neistinama o mom radnom statusu u Hrvatskim šumama, a koje ujedno dezavuiraju moju struku kao i kvalifikacije i obrazovanje koje sam stekao.

Image
O aferi SMS /

Marko Milić u Direktu o tome je li mu se javio USKOK: 'Meni, USKOK? Nije... Nisam zapošljavao, tražio plaće, niti urgirao za tvrtke

Image
O aferi SMS /

Marko Milić u Direktu o tome je li mu se javio USKOK: 'Meni, USKOK? Nije... Nisam zapošljavao, tražio plaće, niti urgirao za tvrtke

Agronomski fakultet u Zagrebu upisao sam 2012., preddiplomski smjer Hortikultura. Diplomski smjer voćarstvo upisujem 2015. kojeg završavam u rujnu 2017.Tražeći otvorene natječaje za posao koji je blizak mojoj struci kojom se namjeravam baviti u svojoj profesionalnoj karijeri, prijavio sam se između ostalog i na natječaj za radno mjesto u Hrvatskim šumama u srpnju 2018. te prošao potrebna testiranja i svu proceduru sukladno Zakonu. Pripravnički staž za VSS u trajanju od 12 mjeseci obranio sam 10.09.2019 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istog dana, uz pohvale komisije i nadređenih, i moj upit o mom daljnjem radnom statusu, rečeno mi je da me po struci, kvaliteti, odnosu prema radu i vlastitom zalaganju vide i dalje u HŠ i da ću nastaviti sa svojim radom kod isteka pripravničkog staža. To mi je potom i službeno potvrđeno od nadređenih. Radim na radnom mjestu u R.J Rasadnici Zagreb ,UŠP Zagreb, uz nepromijenjene, jednake radne uvjete i status cijelo vrijeme( isključujući promijene vezane za kolektivni ugovor koje su utjecale na radne uvjete i status svakog zaposlenika HŠ) .

Ugovor na neodređeno vrijeme dobio sam u srpnju 2021., nakon skoro 2 godine rada na određeno sukladno potrebi i sistematizaciji radnih mjesta u HŠ. Nisam član ni jedne stranke. Marka Milića poznajem dobro i informirao sam ga o tome da radim u HŠ, no ne vidim kako je on utjecao na moj profesionalni put u HŠ, koji se odvijao po pravilima HŠ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruke koje proteklih dana "kruže" u medijima između Marka Milića i tadašnjeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića nisam vidio do dana kada su objavljene, nisam za njih znao niti me je netko o istima informirao. One, kao što je vidljivo iz kronologije događaja, očito nisu utjecale na moj radni put. Stoga, temeljem brojnih pogrešnih zaključaka u javnom i medijskom prostoru, zamolio bih da se u obzir uzmu činjenice koje obuhvaćaju moj obrazovni, karijerni i profesionalni put, a koji se odvija bez političkog i stranačkog utjecaja", poručio je Dujmović.

Dujmović je, piše Telegram, do 30. rujna 2019. godine odrađivao pripravnički staž u Istri, a to proizlazi iz odgovora Hrvatskih šuma Telegramu. Tog istog dana Milić je poslao poruku Jakupčiću. Dan poslije, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma glasnogovorniku Vlade odgovorio je da će Dujmović, kako je i praksa u HŠ, raditi do godinu dana na određeno, a onda će ga primiti na neodređeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1. listopada 2019. godine Dujmović je, kako stoji u odgovoru Hrvatskih šuma Telegramu, “obavljao poslove temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme na radnom mjestu Tehnolog urbanog šumarstva, UŠP Zagreb, Radna jedinica Urbano šumarstvo”. Nakon više uzastopnih ugovora na određeno, dobio je u srpnju 2021. godine i ugovor na neodređeno na radnom mjestu Tehnolog rasadničarske proizvodnje, također u Zagrebu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo