izrekli svoje mišljenje / Dan nakon antikorona prosvjeda, oglasili se poznati Hrvati: 'Blago nama ako su ovo borci za slobodu'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Sudionici su gađali medicinske sestre i liječnike plastičnim bocama i vrijeđali ih dok su pokušavali pomoći ženi koja je kolabirala. Nevjerojatna zloća i sramota', poručio je Glavašević.

6.9.2020.
16:00
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon jučerašnjeg skupa Festival slobode koji je okupio tisuće nezadovoljnika mjerama za suzbijanje epidemije koronavirusa oglasili su se brojni poznati Hrvati koji su komentirali to okupljanje.

Na ‘Festivalu slobode’  organizatori i okupljeni su izrazili svoje nezadovoljstvo mjerama smatrajući kako one narušavaju temeljne ljudske slobode. Prosvjed su podržali Tony Cetinski, Velimir Bujanec, Zlatko Hasanbegović i Karolina Vidović Krišto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon skupa oglasio se nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević koji je na društvenim mrežama prokomentirao skup i saborske kolege.

Nevjerojatna zloća i sramota

Glavašević je napisao: "Sve, ali baš sve što je potrebno znati o tzv. Festivalu slobode, sadržano je u dvije slike: prva, da su njegovi sudionici gađali medicinske sestre i liječnike plastičnim bocama i vrijeđali ih dok su pokušavali pomoći ženi koja je kolabirala. Nevjerojatna zloća i sramota. Drugo, da su glavna lica tog prosvjeda - jer to je bio prosvjed, a ne festival - bili Karolina Vidović Krišto, Velimir Bujanec i Zlatko Hasanbegović. Jedina sloboda za koju se to troje bore je sloboda da dokinu slobodu različitih od sebe. Ovakve pojave su, nažalost, oznaka vremena u kojemu živimo, i one su odraz mnogih nepravdi s kojima smo danas suočeni. Našu borbu za bolji svijet zato moramo artikulirati kao borbu za zdrav razum, za bolje obrazovanje, za vladavinu prava, za suvremenu definiciju rada i prava radnika koja doista stvari čine boljima za većinu, za sekularno društvo u kojemu se odluke donose racionalno i temeljeno na znanstvenim spoznajama o svijetu oko nas, a ne na petominutnoj pretrazi na internetu ili vjerskim dogmama nastalima prije više stotina ili tisuća godina. Takvo društvo otporno je na i na strah i na glupost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasila je i glumica Jelena Perčin koja je ironično napisala: "Blago nama ako su ovo borci za slobodu. Svojim ponašanjem su potvrdili koliko su obrazovani, odgovorni i željni znanstvenog utemeljenja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
skup festival slobode /

Alma Demirović za RTL Danas: "Pri donošenju mjera trebaju se uzeti u obzir znanstveni podaci, a ne dnevno-politički interesi'

Image
skup festival slobode /

Alma Demirović za RTL Danas: "Pri donošenju mjera trebaju se uzeti u obzir znanstveni podaci, a ne dnevno-politički interesi'

Srednji prst

Svoj stav izrekao je i bend Hladno Pivo koji je na Facebooku podijelio svoju pjesmu ‘Zombi party’ s naslovnicom svoga album s ilustracijom podignutog srednjeg prsta i uz opis: “Usred glavnog grada…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo