DALMATINSKI GRAD DAJE 1000 KUNA ZA SVAKO DIJETE KOJE NE IDE U VRTIĆ: / 'Malo je reći da je interes velik, zatrpani smo'

Image
Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

U Gradu Makarskoj roditelji će dobivati mjesečnu naknadu za djecu vrtićke dobi u visini od 1000 kuna mjesečno sve dok djeca ne navrše tri godine

9.2.2019.
10:09
Ivo Čagalj / PIXSELL
VOYO logo

Na osnovi demografske mjere koja je na snazi od 1. siječnja ove godine, roditelji koji žive u Gradu Makarskoj dobivat će mjesečnu naknadu za djecu vrtićke dobi u visini od 1000 kuna mjesečno sve dok djeca ne navrše tri godine, piše Slobodna Dalmacija.

Ta mjera će Grad Makarsku stajati gotovo dva milijuna kuna godišnje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijete ne smije ići u vrtić

Međutim, postoji jedan uvjeta da bi roditelji imali pravo na tu financijsku podršku. Naime, dijete ne smije ići u vrtić.

Krešimir Glibota, iz gradskog Odjela za društvene djelatnosti, rekao je za Slobodnu Dalmaciju da je interes ogroman. "Do sada je predano već 150 zahtjeva, tako da je malo reći da je interes velik. Zatrpani smo zahtjevima, što samo pokazuje koliko je demografska mjera poticajna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne postoji rok

Roditelji mogu predati zahtjev za ostvarenje ovog prava kada god žele jer rok ne postoji.

S obzirom da mjera vrijedi za pedagošku godinu, u tekućoj 2019.godini novac će se isplaćivati do konca ove pedagoške godine. U rujnu će roditelji podnositi nove zahtjeve, te će naknada onda teći 12 mjeseci, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo