Dalmacija i idući tjedan okovana snijegom i ledom

Dok se građani još uvijek nose s trenutnim problemima zbog snijega i hladnoće, prognoze za Dalmaciju ni idući tjedan nisu sjajne.

11.2.2012.
19:19
VOYO logo

Iako je vjerojatno da više neće biti snježnih udara kao što su bili ovi do sada, Dalmacija će zbog niskih temperatura i idući tjedan biti okovana snijegom i ledom. A neovisno o tome što se idući vikend očekuje zatopljenje, tragovi snijega u tom kraju bit će vidljivi još tjednima. Izjavio je to za Rade Popadić iz Udruge Crometeo.

"Zbog niskih temperatura, ledeni pokrivač ostat će znatno duže od očekivanog jer je nakon snijega pala kiša koja se ledi na tlu", kazao je Popadić za Slobodnu Dalmaciju. U subotu je, pak, u Zagori napadalo i do 30 novih centimetara snijega, a na obali je snijega bilo 10-ak centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi u prometu

Padalo je i diljem zemlje, a zbog snijega i bure problema je bilo i u prometu. Hrvatske željeznice priopćile su poslijepodne kako brzi vlak br. 520 na relaciji Split - Zagreb vozi s velikim zakašnjenjem od 130 minuta. Kasnili su i drugi vlakovi. Neki po dva sata (uglavnom na relacijama prema obali) , a neki po sat (Vinkovci- Zagreb).

Na probleme u prometu upozorio je i HAK. Naime, dionicom autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica moglo se prometovati tek iza 14.35 sati. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h na dionici od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok. Nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti Hrvatske prema Rijeci, te obrnuto. Zimski su uvjeti proglašeni na većini državnih cesta u Slavoniji, Baranji, Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske, te Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo