ZABORAVLJENA AFERA MOGLA BI POTRESTI PLENKOVIĆA / Dalija se prisjetila svojih riječi u studiju Net.hr-a od prije godinu dana: 'Sve se malo po malo počinje razotkrivati sada'

Image

Orešković se prisjetila svojih riječi kada je komentirala aferu Borg i slučaj Agrokor

6.11.2022.
16:38
VOYO logo

Više od pet godina prošlo je od uhićenja Ivice Todorića, a koliko će proći do početka suđenja još se ne zna jer je Todorić u petak zatražio izuzeće cijelog suda, kao i nadležnih državnih odvjetnika.

Tim se povodom saborska zastupnica Centra, Dalija Orešković, prisjetila svojih riječi od prije godinu dana kada gostovala u studiju Net.hr-a kod Ines Brežnjak. Svoje je intervju podijelila putem Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upozoravala sam i prije nekoliko godina na sve što se malo po malo počinje razotkrivati sada", napisala je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Afera Borg

Tada se, među ostalim, osvrnula na optužnicu protiv Todorića te otkrića novinarke Net.hr-a Đurđice Klancir o tome kako je DORH vještačenje Agrokora konzultantima iz afere Borg platio čak 75 puta više od uobičajenog. DORH je optužnicu povukao uz kratko obrazloženje kako su to napravili "radi boljeg razjašnjenja stvari". 

Orešković kaže kako je to fijasko tužiteljstva. "S time da se to moglo očekivati još prije godinu i pol dana, kada su Net.hr i Đurđica Klancir primijetili nešto o čemu se tada nije usudila govoriti pravna struka", rekla je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ZAŠTO DORH NE DA UGOVOR?' /

Todorić nakon ročišta: 'Sramota što se događa u našem pravnom sustavu. Jasno je kako će ovo završiti'

Image
'ZAŠTO DORH NE DA UGOVOR?' /

Todorić nakon ročišta: 'Sramota što se događa u našem pravnom sustavu. Jasno je kako će ovo završiti'

"Ne branim Ivicu Todorića, niti odobravam ili imam dobro mišljenje o njegovu načinu ili metodama rada. Međutim, s tim se problemom država trebala pozabaviti davnih dana", rekla je saborska zastupnica u studiju Net.hr-a.

"Meni se čini da postoje nekakve indicije i razlozi za sumnju, da je podizanje optužnice protiv Ivice Todorića, koja bi vrlo lako mogla pasti, bio samo paravan da se opravda sve što je Vlada radila putem donošenja Zakona o Agrokoru toj izvanrednoj upravi i način na koji je Ivici Todoriću oduzeta njegova kompanija. I to u trenutku kada je očito i mimo zakona o Agrokoru Ivica Todorić ipak postigao određeni dogovor sa svojim vjerovnicima pa se postavlja pitanje je li uopće ova intervencija Vlade iz bilo kojeg razloga bila opravdana", kaže Orešković. Može se pokazati u konačnici da nije, dodala je tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je točno Orešković rekla u intervjuu možete pogledati u videu niže.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo