'TO JE DOISTA ZASLUŽIO' / Dalija otkrila što bi poklonila Milanoviću za rođendan: 'Navodno se kod njega šnite crnog kruha režu na tanko'

Ipak, umjesto normalnije države, neki bi rekli da smo ušli u - džunglu. Jer od herojskog zeca, nilskog konja, preko plamenog jazavca, pande, pudlica i sibirskih vučica, sve bogatstvo zoologije korišteno je u omiljenoj mu aktivnosti - verbalnom ratu s premijerom i HDZ-om. Dok ga Andrej Plenković naziva komunistom, Jugoslavenom i udbašem, desnije od HDZ-a s premijerom se nikako ne bi složili

31.10.2023.
10:01
VOYO logo

Nekoć se na ovim prostorima rođendan predsjednika obilježavao spektakularno. Štafete, sletovi, nema čega nije bilo je, a evo danas se toga dana rijetko tko uopće sjeti. Danas.hr je provjerio što je to predsjednik nama poklonio? Jednu smo stvar dobili u neograničenim količinama - već u kampanji naveliko isticani karakter.

Image
'to se zove dobra odluka' /

Mojmira rastavila na proste faktore Plenkovića i HDZ: 'Kad sve miriše na treći svjetski rat potencijalno smo si nacrtali metu na leđima'

Image
'to se zove dobra odluka' /

Mojmira rastavila na proste faktore Plenkovića i HDZ: 'Kad sve miriše na treći svjetski rat potencijalno smo si nacrtali metu na leđima'

"On vrlo sustavno kreira politiku koja je bazirana na antivakserstvu, anti-Europskoj uniji, anti-NATO politici, na politici dodvoravanja suverenistima i nacionalistima", kaže kolumnist 24 sata Tomislav Klauški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanovićev mandat

Doista, tko je mogao očekivati da će se načelno socijaldemokratski predsjednik najradije družiti s autokratskim tipovima poput Milorada Dodika ili Viktora Orbana. Takav poklon biračima s ljevice nije mogao dobro sjesti.

"Mislim da je razočarao one koji su stvarno očekivali da će predsjednik s karakterom iz kampanje ispuniti svoje obećanje, i da će Hrvatsku pretvoriti, ako ne baš u normalnu državu, onda barem normalniju nego što je bila u vrijeme mandata njegove prethodnice Kolinde Grabar Kitarović", rekla je Dalija Orešković, bivša kandidatkinja za predsjednicu Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, umjesto normalnije države, neki bi rekli da smo ušli u - džunglu. Jer od herojskog zeca, nilskog konja, preko plamenog jazavca, pande, pudlica i sibirskih vučica, sve bogatstvo zoologije korišteno je u omiljenoj mu aktivnosti - verbalnom ratu s premijerom i HDZ-om. Dok ga Andrej Plenković naziva komunistom, Jugoslavenom i udbašem, desnije od HDZ-a s premijerom se nikako ne bi složili.

POGLEDAJTE VIDEO: Bivši ministar vanjskih poslova o hrvatskom NE u UN-u: 'Vlada i predsjednik trebali su se prvo dogovoriti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njih je poklon upravo predsjednikov stav. "To je stav hrabra i odlučna čovjeka, odgovornog prije svega hrvatskom narodu, a onda međunarodnoj zajednici i svima ostalima, od čega su posebno koristi imali Hrvati u BiH", kaže Ante Prkačin.

Sukreator vanjske politike nije samo išao kontra Vlade oko BiH, kad je zbog izbornog zakona prijetio blokadom ulaska Finske i Švedske u NATO, nego i oko rata u Ukrajini, govoreći "nismo s Rusijom u ratu, Amerika je s Rusijom u ratu, mi smo tu obični pijuni", ali i da sam s Rusijom veze nema. Imao veze ili ne, njegove izjave odobravali su Putinovi propagandisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što bi poklonili predsjedniku za rođendan?

Domaća bi desnica predsjedniku za rođendan poklonila - još dokumenata o Drugom svjetskom ratu na ovim prostorima. "Tada bi natprosječno inteligentni, ali moralni Milanović - siguran sam - korigirao svoj stav o Jasenovcu, Bleiburgu i o HOS-u, o kojem je već djelomice i korigirao svoj stav", zaključuje Prkačin.

"Poklonila bih mu šibu, zato što je doista zaslužio, a kolače zato što mu je rođendan. Svatko za rođendan zaslužuje nešto slatko, a navodno se kod njega šnite crnog kruha režu na tanko", poručuje pak Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će taj njihov dogovoreni rat ustvari pomoći i Zoranu Milanoviću u kampanji, i Andreju Plenkoviću u kampanji. Zoran Milanović ovakav kakav jest uzeo bi definitivno glasove nekom autentično desničarskom kandidatu na predsjedničkim izborima", kaže Klauški.

Do tih izbora, dva brda teško da će išta sukreirati, ali bio rođendan ili ne bio, sa Zoranom Milanovićem - iskustvo nam govori - nikada neće biti dosadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo