DALIJA OREŠKOVIĆ ZA NET.HR NAKON RASKOLA: / 'Najgore je prošlo'. Veliki problemi nastali su zbog interneta: 'Predstavit ću novi web'

Image
Foto: Pixsell

Start je napustilo pet članova Predsjedništva, a Orešković kaže kako to i nije tako veliki problem jer su organizacijski tek u povojima

30.5.2019.
17:12
Pixsell
VOYO logo

Nakon što je završila kampanja za europske izbore, petero članova Predsjedništva Starta Branka Lukačević-Gregić, Duje Prkut, Nicole Kwiatkowski, Stjepan Perko i Tonći Talaja podnilo je ostavku. U priopćenju koje su poslali medijima navode kako su otišli iz stranke "zbog nezadovoljstva procesima i odnosima u stranci, ali i različitog shvaćanja poželjne političke strategije, organizacije kampanje, strategije javnog komuniciranja, izgradnje stranačke infrastrukture, digitalnog stranačkog rada i razvijanja odnosa s drugim političkim akterima".

Dalija Orešković za Net.hr kaže kako stvari nisu tako dramatične kao što se čine te kako je za cijelu ovu situaciju znala već mjesec dana. "Kampanju sam odradila bez sudjelovanja ljudi iz Predsjedništva koji su ujedno bili i na listi. I uspjela sam je iznijeti i ostvariti sasvim solidan rezultat s obzirom na okolnosti. Za mene je najgore prošlo", kazala nam je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Start se raskolio brzo nakon početka

JE LI OVO POLITIČKI KRAJ ZA DALIJU I START? Petero članova Predsjedništva dalo ostavke još u izbornoj noći

Image
JE LI OVO POLITIČKI KRAJ ZA DALIJU I START? /

Petero članova Predsjedništva dalo ostavke još u izbornoj noći

Izašli iz stranke 10 minuta prije anketa

Disidenti iz Starta su, prema neslužbenim informacija, konačno zbogom stranci rekli deset minuta prije objave prvih izlaznih anketa na izborima za Europski parlament na kojima je Start ostao ispod praga sa 2,02 posto. Cijelu situaciju nema potrebe nešto posebno komentirati, kaže danas Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su sve dobri ljudi, nismo se našli na istoj valnoj duljini i na istim političkim pozicijama. Formirat će se nova tijela stranke, a kako smo mi organizacijski tek u povojima, to za nas i nje tako veliki stres", kaže.

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Orešković najavljuje kako ide dalje, korak po korak...

Problemi s web stranicom

Zanimljivo je kako su neslužbene medijske informacije govorile kako je sve krenulo od neslaganja po pitanju izgleda njihove internetske stranice - Dalija je željela nešto drugačije rješenje, ali se ostali nisu složili s njom. "Uskoro ću predstaviti novi web", kaže nam Orešković, "drugačije ćemo komunicirati bit naših stavova i politika i jednostavno idemo dalje. Jasno, staloženo, hrabro. Korak po korak", kazala je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U medijima je također objavljeno i kako je nezadovoljstvo dijela važnih članova krenulo nakon izjave predsjednice Starta kako "i ona žali za žrtvama Bleiburga". Smatrali su to neprihvatljivim, na kraju su stranku i napustili.

Image
Image

Zagreb: Konferencija Hrvatska bez korupcije u organizaciji stranke Pametno 16.11.2018., Zagreb - Konferencija Hrvatska bez korupcije u organizaciji stranke Pametno. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo