DALIJA OREŠKOVIĆ NIJE USPJELA: / Loša atmosfera u stožeru, komentirala je i Kolakušića: 'Vidjet ćemo koliko će obećanja provesti'

Image
Foto: Pixsell

Start je prema izlaznim anketama osvojio 2,6 posto glasova i daleko je od osvajanja mandata

26.5.2019.
20:48
Pixsell
VOYO logo

Čelnica stranke Start, Dalija Orešković, komentirala je rezultate izbornih anketa, prema kojima njezina stranka osvaja 2,6 posto glasova i ne osvaja mandat u Europskom parlamentu. Rekla je kako su ovo "realni brojevi, jer smo izašli prvi put na izbore, sami i u okviru naših financijskih i logističkih mogućnosti, ovo je solidan rezultat."

"Mi smo u svakom slučaju bili tihi i nismo se znali nametnuti i nismo znali objasniti zašto je osim korupcije bitno govoriti i o drugim problemima", rekla je Orešković za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO SU DOBITNICI I GUBITNICI PREMA ANKETAMA: /

Most podbacio, Kolakušić i Ruža Tomašić pobjednici. Što je s HDZ-om?

Image
TKO SU DOBITNICI I GUBITNICI PREMA ANKETAMA: /

Most podbacio, Kolakušić i Ruža Tomašić pobjednici. Što je s HDZ-om?

Što može Kolakušić

Nije propustila komentirati i svog oponenta po pitanju antikorupcije Mislava Kolakušića.

"Rezultati su rezultati i moramo ih poštovati. Vidjet ćemo koliko će Mislav Kolakušić zagovarati borbu protiv korupcije. Vidjet ćemo koliko će od njegovih obećanja biti provedeno i kakve će posljedice to imati. Ne znam koliko njegovi dosadašnji stavovi idu k tome da demokratske institucije rade svoj posao, koliko vode tome da će jedna osoba preuzeti uzde u svim polugama vlasti", rekla je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preuzimanje odgovornosti

Komentirala je i loš rezultat ljevice na izborima.

"Ljevica, ukoliko uistinu misli biti alternativa ovim tendencijama, za koje mislim da su opasne, mora preuzeti odgovornost i tražiti zajednički nazivnik za sve izbore koji dolaze", rekla je i dodala da se "moramo zapitati kud to sve vodi. Očito su na izborima rezonirali glasovi protiv kojih bi se kao trebali boriti. Tek treba vidjeti je li bila greška što Start, Možemo i Pametno nisu zajedno izašli na izbore."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprocjenjivo iskustvo

Govoreći o svojoj stranci, Orešković je kazala da "Start još nije niti startao kako treba, imao je svoje porođajne muke, uspone i padove, ali sve je to iskustvo koje je neprocjenjivo i na kojem ćemo profitirati možda na kasnijim izborima".

Na kraju se zahvalila svim svojim biračima i rekla kako je svaki dobiveni glas "odgovornost da dobro razmislim što ću i kako dalje napraviti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo