upitno pitanje vjerodostojnosti /

Dalija Orešković izjave Plenkovića i Dalić nazvala sramotnima: 'Sve upućuje na elemente kaznenog djela'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Institucije se trebaju pozabaviti svime, a težina objavljenih informacija upućuje na to da bi se ovim slučajem prije svega trebao pozabaviti DORH, kazala je Orešković

10.5.2018.
15:57
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Odvjetnica i bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković, smatra kako je vrlo upitno pitanje vjerodostojnosti ministrice Dalić i premijera Andreja Plenkovića, a donekle i ministra financija Zdravka Marića, piše tportal.

Ako je točno i vjerodostojno ono što se pojavilo u medijima u posljednja dva dana, "evidentno je to da su bili upućeni u procese, a neprihvatljivo je to da se u jednoj demokratskoj državi pogoduje privatnoj interesnoj skupini na način da joj se omogući sudjelovanje u izradi zakona od kojeg će sami kasnije izvlačiti vrlo visoku, lukrativnu korist", smatra Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drži da je nedopustivo to da se daleko od očiju javnosti donosio lex Agrokor, ali da su još sramotnije izjave i reakcije Dalić i Plenkovića na ono što mediji propituju.

"Institucije se trebaju pozabaviti svime, a težina objavljenih informacija upućuje na to da bi se ovim slučajem prije svega trebao pozabaviti DORH", zaključuje Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zorislav Antun Petrović, bivši član Povjerenstva i borac protiv korupcije, istaknuo je da osobe koje sudjeluju u kreiranju zakona ne smiju biti kasnije uključene u njegovu provedbu.

I dok je DORH jučer priopćio da postupa po nekoliko kaznenih prijava vezanih uz Agrokor i "razmatra relevantnost informacija objavljenih u javno dostupnim izvorima", Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, navela je da oni prate situaciju, ali da im dosad objavljeni podaci nisu još dali nekakva konkretna saznanja da bi otvarali predmet, prenosi tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo