DALIJA OREŠKOVIĆ: / 'Hrvatska se ne dijeli na desne i lijeve, nego na one koji kradu i one koji su pokradeni'

Image
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
20.6.2020.
18:08
Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

Dalija Orešković (Stranka s imenom i prezimenom) u subotu je iz Rijeke poručila da se Hrvatska ne dijeli na desne i lijeve, nego na one koji kradu i one koji su pokradeni, te da bi to trebala biti glavna tema predizborne kampanje, "a ne maternice". Orešković je na predstavljanju kandidata za izbore koalicije Stranke s imenom i prezimenom-Pametno-Fokus ustvrdila da sva netrpeljivost između "crvenih i plavih" (SDP i HDZ). Zbog te netrpeljivosti, istaknula je, ne možemo racionalno sagledati što se danas događa s RH, a ona proizlazi iz "neraščišćene pljačke i jednih i drugih".

"Naša budućnost ovisi o tome koliko će građana prepoznati da ono što je HDZ na nacionalnoj razini, to su SDP i IDS na lokalnoj. I zato je Rijeka pravo mjesto da se ispali jedan torpedo protiv nasrtaja svih onih koji smatraju da kada se nema više što drugo uzeti i opljačkati, onda će zadirati u prostor naših osobnih prava i sloboda", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOALICIJA STRANKE S IMENOM I PREZIMENOM, PAMETNO I FOKUS: /

'Više nećemo uz Hrvatske ispraćati talentirane, nego nesposobne'

Image
KOALICIJA STRANKE S IMENOM I PREZIMENOM, PAMETNO I FOKUS: /

'Više nećemo uz Hrvatske ispraćati talentirane, nego nesposobne'

Paravan za skrivanje glavnih tema

Orešković se osvrnula i na akciju pokazivanja srednjeg prsta kao reakciji na izjave čelnika Demokratskog pokreta Miroslava Škore da ako žena zatrudni nakon silovanja, onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti.

"Srednji prst ne bi trebali poslati samo onima koji bi zadirali u naše maternice, nego bi srednji prst građani trebali pokazati politikama jednih i drugih koji u posljednjih 30 godina nisu znali što napraviti s ovom zemljom", poručila je. "Svi ti Raspudići i njemu slični su tu da stave paravan na glavne teme koje muče naše građane, na odlazak mladih i državu koja nema čvrste institucije", zaključila je Orešković. Pozvala je žene da u što većem broju izađu na izbore i tako se, kako je rekla, odupru nasrtajima na njihove slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani ne izlaze na izbore

Nositelj liste koalicije za VIII. izbornu jedinicu Marin Račić iz Stranke s imenom i prezimenom rekao je da je Rijeka, od 555 jedinica lokalne samouprave, na zadnjem mjestu po izlaznosti na izbore, a to, navodi, govori o tromosti i uspavanosti te o situaciji koja odgovara trenutnim strukturama.

"Na nama je da motiviramo ljude koji misle da se ništa ne može promijeniti i pokažemo da postoji opcija na političkom centru koja ujedinjuje normalne ljude koji žele imati pravo na rad, na jednakost i pravdu i pravo na uživanje u svemu što život nosi", kazao je Račić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo