vlada ima rješenje / Martina Dalić: 'Pripremamo zakon koji će zaštiti gospodarstvo od problema velikih kompanija'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

'Ni na koji to način ne znači ulazak države u vlasništvo kompanije koja se suočava s takvim teškoćama, ali taj proces transformacije se nalazi pod kontrolom države kao nepristane strane'

24.3.2017.
16:14
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica gospodarstva Martina Dalić objavila je danas da Vlada, potaknuta poslovnim problemima Agrokora, radi na pripremi zakonodavnog i institucionalnog okvira koji bi zaštitio stabilnost hrvatskog gospodarstva u slučajevima kada se s poteškoćama suočavaju sistemski važne kompanije koje te probleme ne mogu same riješiti. Uvjeti su da tvrtka ima više od 8000 zaposlenika i više od milijardu kuna duga, prenosi Večernji list.

Ni na koji to način ne znači ulazak države u vlasništvo kompanije koja se suočava s takvim teškoćama, ali taj proces transformacije se nalazi pod kontrolom države kao nepristane strane, rekla je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odgovornost za pronalaženje načina i modela i metoda rješavanja poteškoća nalazi se prije svega na upravi i vlasniku, i to naravno zbog 40.000 zaposlenika u Hrvatskoj, oko 5000 kompanija i dobavljača koji posluju s Agrokorom i ovise o njemu. Međutim, ne ograničavajući se samo na Agrokor, već imajući u vidu da postoji niz drugih kompanija koje mogu uzrokovati rizike, u Vladi intenzivno radimo na pripremi zakonodavnog i institucionalnog okvira čija je svrha zaštititi stabilnost gospodarstvima upravo u slučajevima kada se s poteškoćama suočavaju sistemski važne kompanije, a ne mogu te poteškoće same razriješiti", rekla je Dalić, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo