Borit će se do kraja /

Iz Stožera za obranu Rafinerije Sisak poručuju: 'Novi čovjek je došao jer stari nije uspio ugasiti rafineriju'

U emisiji RTL Danas o najavama gašenja proizvodnje govorio je Predrag Sekulić iz Stožera za obranu Rafinerije Sisak

20.4.2018.
22:30
VOYO logo

Na pitanje je li iznenađen odlukom koja je stigla iz Budimpešte, o zatvaranju Rafinerije Sisak kaže kaže kako radnici nisu iznenađeni te kako je to očekivano s obzirom na promjene na vrhu. Smatra da je do tih promjena došlo jer "stari čovjek na toj funkciji to nije napravio". Dodaje kako je moguće da je do promjena na čelu Ine došlo zbog pregovora s hrvatskom Vladom s obzirom na to da MOL ne želi napustiti Inu niti Hrvatsku. 

"Mi smo zbog takvih odluka u stalnom oprezu i u stalnom kontaktu sa svim radnicima imamo i lokalnu zajednicu na svojoj strani, Nećemo sjediti skrštenih ruku. Napomenut ću da smo na -12 na Markov trg dopremili pet autobusa iz Siska. Dakle, Sisak živi za ovu rafineriju i rafinerija živi za Sisak. Sigurno nećemo dozvoliti jednostrane odluke. Mi samo tražimo da se sagledaju svi podaci i da se pokaže da rafinerija Sisak poSluje pozitivno", kazao je Sekulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O načinu na koji se Vlada postavila u ovoj situaciji kaže kako same riječi ulijevaju neku nadu no poručuje da oni očekuju konkretne poteze, ne samo riječi.

Podsjećamo, nakon što je budući predsjednik Uprave Ine Sandor Fasimon jučer najavio kako će Rafinerija u Sisku prestati raditi te da će višak radnika biti zbrinut uz otpremnine - iz Vlade stiže upozorenje. Ministrica gospodarstva Martina Dalić vodstvu Ine poručuje da pritom mora poštivati zakone - iako nije pojasnila na što točno misli.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, oporba Vladu optužuje da kao suvlasnik Ine ne vodi računa o interesima građana Siska. Na molbu novinara tijekom posjeta Zadru da komentira izjavu novog predsjednika Uprave Ine Sandora Fasimona, koji je najavio prekid proizvodnje u Rafineriji nafte Sisak, ministrica Dalić je rekla kako "nije vidjela tu najavu".

Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić u petak je rekla da "takvu odluku, ako postoji, treba dodatno analizirati i vidjeti kako se uklapa u poslovnu politiku Ine". "S jedne strane, govorimo o kompaniji koja posluje na tržištu i od koje država kao suvlasnik očekuje da posluje profitabilno, a s druge strane od Ine očekujemo da svoje poslovanje razvija i da u slučaju bilo kakvih važnih odluka vodi računa o hrvatskim propisima. Ako takva odluka postoji, treba je dodatno analizirati i vidjeti kako se uklapa u poslovnu politiku Ine", rekla je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo