Dačić planira smenu komandanta Žandarmerije

Premijera Srbije izgleda nije pogodio generalov status na Facebook-u

11.3.2013.
21:16
VOYO logo

Uprava sektora unutrašnje kontrole sastavila je izveštaje o kriminalnim aktivnostima generala Bratislava Dikića (43), komandanta Žandarmerije, njegovog brata Dragana koji je zaposlen u obaveštajnom odseku Žandarmerije u Nišu, i još dvadesetak članova i dostavila ih ministru unutrašnjih poslova Ivicu Dačiću.

Prema pisanju Blic, Dačić se navodno poverio saradnicima da će u najskorije vreme tražiti smenu prvog čoveka Žandarmerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspektori Sektora unutrašnje kontrole Ivan Petković i Ljubiša Puzović, koji su raskrinkali kriminalne poslove i sastavili izveštaje o delovanju ove grupe, dobili su dvadesetčetvoročasovno obezbeđenje. Obezbeđenje je dodeljeno i Draganu Cvetkoviću, načelniku tog sektora, pod čijim okriljem se vode sve istrage, pa i ova.

- Načelnik UKP Rodoljub Milović obavestio je Cvetkovića da mu je ugrožena bezbednost, da vodi računa gde izlazi i da ga obavesti o svojim kretanjima - kaže izvor Blica. Petković, Puzović i Cvetković su u prethodnom periodu, od kada je otkriveno delovanje ove grupe, dobili na desetine pretećih poruka na svoje mobilne telefone. Dragan Dikić, brat komandanta Žandarmerije je s pripadnicima specijalističkog odreda u Nišu, Vranju, Prokuplju i Kruševcu organizovao usluge obezbeđivanja ugostiteljskih objekata, a za to je angažovao pipadnike Žandarmerije. - Iako rade i debelo naplaćuju poslove obezbeđenja, oni se vode kao da su na zadacima po Srbiji - piše Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo