Dačić: Obožavam Skupštinu!

Voli parlament iako ga tu najviše napadaju

1.9.2013.
22:09
VOYO logo

Ivica Dačić u Utisku nedelje kaže da obožava Skupštinu, i da je uvek za raspravu u parlamentu. Premijer kaže da Vlada radi, i da je on sam i danas radio, piše B92.

"Obožavam skupštinu, onaj ko želi da se bavi politikom mora da ima osnovne odlike, a to je da se izbori u ubeđivanju druge strane. Ja sam uvek da se raspravlja u skupštini", kaže Ivica Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On dodaje da je i danas radio, i da Vlada nastavlja da radi. Objasnio je da je izašao sa sednice skupštine u jednom trenutku da bi obavio neke razgovore vezane za lokalne izbore na Kosovu.

"Razgovarao sam sa predstavnicima međunarodne zajednice, danas sam imao razgovore sa zemljama Kvinte", kaže Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On objašnjava da je problem oko izbornog materijala, i da je Srbiji i dalje neprihvatljivo da na glasačkim listićima postoji grb Kosova.

"Imam, osećam da su tek u poslednjih nedelju, dve shvatili ozbiljnost problema. Nije to ustavna kategorija, nego Kosovska CIK želi i kroz te papire da predstavi državnost", kaže Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Insistirali smo da izborni materijal bude statusno neutralan, dodaje Dačić.

"Mi jesmo zainteresovani za izlazak na izbore, ali nismo zadovoljni sa pritiskom međunarodne strane. Kao da albanska strana nije mnogo zainteresovana da Srbi izađu na izbore. Iz tih lokalnih izbora prističe ZSO. I kada spojite sve funkcije koje će imati to je značajna vlast", rekao je Dačić i dodao da je zato danas razgovarao da bi se našlo hitno rešenje, a to je najkasnije do sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o rekonstrukciji Dačić kaže da nije više bitno da li će se nova vlada izbrati sutra ili kada se završi rasprava, pošto je većina obezbeđena.

"Ideja je bila da je to jedan iskorak, da vidimo da li nešto možemo bolje da uradimo. Došli smo do kraja teškog početka. Otvoreni su pregovori, i moramo da idemo dalje. Ostali smo sami, u smislu slabosti ili prednosti koje imamo. Važno je društvo organiovati tako kako bi to bio reformski proces, koji neće značiti da ćemo samo preraspoređivati kadrove nego da se vidi gde može da se napravi iskorak", kaže Dačić i dodaje da je veoma bitno što su više od pola kandidata za ministre nestranačke ličnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je da je SNS kao najveća stranka u koaliciji dobila veći prostor u vladi. Opet, važno je i korak da se proba da se napravi iskorak u oblasti ekonomije", kaže Dačić .

Govoreći o "razlazu" sa Mlađanom Dinkićem, on kaže da je tražio previše i da nisu mogle da mu se ispune želje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam Dinkiću da nemam ništa protiv da ostane u vladi, ako bude prihvatljiv predlog. On je hteo da bude potpredsednik Vlada za investicije, predsednik SIEPE i ministar saobraćaja, turizma, telekomunikacija i informatičkog društva. Ja sam mu rekao da mislim da je to nemoguće, ali da ću razgovarati sa drugima. Kada sam ga pozvao pred konferenciju, rekao je da ne mora da bude više minsitar za telekomunikacije“, kaže Dačić i dodaje da nije bilo moguće da se dogovori sa Dinkićem.

Foto: Novosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo