Dačić: Bolje od ovoga ne može, bili smo sami protiv svih

„Srbija nije pregovarala samo sa Tačijem, nego sa celim Zapadom“

20.4.2013.
11:14
VOYO logo

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da u ovom trenutku Beograd ne može da dobije više od ponuđenog sporazuma o Kosovu i da bi svaka sledeća ponuda Brisela bila "sve gora i gora".

- Ova ponuda je najviše što se u ovom trenutku može ostvariti, prvi put je međunarodno priznata zajednica Srba na severu Kosova, koja je do sada nazivana paralelnim strukturama, a koja će biti deo našeg ustavno-pravnog sistema - istakao je predsednik Vlade Srbije, navodi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je rekao da odluka Beograda da parafira dogovor za predlog sporazuma s Prištinom nije bila "glatka", jer Srbija mora da se bori za Kosovo i Metohiju i srpske interese i narod u pokrajini u potpuno drugačijim geopolitičkim okolnostima, u zadatim, a ne željenim okvirima.

- Želim ovde da svima bude jasno, da mi nismo ovde pregovarali samo sa Tačijem, nego smo pregovarali i sa celim Zapadom, i moram da kažem da u najvećem broju slučajeva smo bili sami protiv svih – naveo je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je gostujući u Dnevniku RTS-a izneo očekivanje da će odluka državnog rukovodstva biti jedinstvena.

Vlada će do ponedeljka doneti odluku, a kasnije će je eventualno verifikovati skupština, da li da prihvati predlog sporazuma, rekao je Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- O ovim pitanjima ne bi smelo da bude podela i sve odluke treba da budu jedinstvene, bar kada je reč o vladajućim strankama i što većem broju stranaka u Srbiji - rekao je premijer.

Foto: Screenshot RTS

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo