Da mogu, Kosorici bih dodijelio dobrog pravnika

Predsjednik Ivo Josipović preporučio je uredu premijerke Jadranke Kosor da si nabavi pravnika, zato što tvrdi da 'izbori mogu biti samo neradnim danom, odnosno nedjeljom'.

18.7.2011.
12:14
VOYO logo

"I preksinoć je izjavila da izbori mogu biti samo neradnim danom, odnosno nedjeljom. Osim, rekla je simpatično, zafrkantski, ako ne kanim dekretom radni dan proglasiti neradnim. Ustav i zakonska odredba koju je citirala, kažu da je dan provođenja izbora neradni dan. Dakle, ne da se izbori provode nedjeljom ili nekim neradnim danom, nego da će dan koji bude određen za izbore biti neradni. Zato, da se i ja našalim, kad bih imao ovlast donošenja dekreta, prvim bi u premijerkin ured postavio kvalitetnog pravnika", kazao je Josipović u intervjuu Večernjem listu.

Požalio se kako je "njegova ruka ispružena od početka mandata " prema Vladi, ali je "često ostajala neprihvaćena, u zraku". Ipak, pokazuje razumijevanje po pitanju Vladinog stava oko potpisivanja pristupnog ugovora se Europskom unijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njena Vlada dovršila je pregovore, mislim da je korektno da ga ona i potpiše", kazao je o Kosorici. Pomirljiv je i što se tiče bivšeg premijera čiji povratak u lisicama iz Austrije očekujemo ovih dana i Kosoričine upoznatosti s njegovim poslovima.

"Teško mi je o tome suditi, ne znam kako je HDZ u to vrijeme funkcionirao i što je tko mogao znati", kazao je Josipović o Kosoričinom znanju o razmjerima korupcije u Sanaderovom mandatu. Smatra i da se Kosorica neopravdano boji njegove potpore SDP-u u vrijeme kampanje temeljem intervjua koji je dao tjedniku Aktual.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U strahu su velike oči'

"Premijerka je znakovitim i zabrinjavajućim ocijenila navod kako moja popularnost može pomoći SDP-u. U strahu su velike oči! Nema razloga za strah! Trebalo je samo pročitati tekst intervjua u kojemu jasno kažem da se neću uključivati u kampanju i da moja popularnost neće utjecati na rezultat izbora, a ne citirati jedan od nepreciznih podnaslova koje je stavilo uredništvo Aktuala", kazao je Josipović. Svoje odnose sa Zoranom Milanovićem, predsjednikom SDP-a ocijenio je kao "odlične".

Što se tiče Kosoričinih zasluga za borbu protiv korupcije, ne priznaje joj da je nositeljica te borbe jer "premijerka nije nikoga otkrila kao korumpiranog, ni prijavila, ni uhitila, iako je u njenoj blizini bilo dosta slučajeva korupcije. I ne treba, nije to njena nadležnost", zaključuje.

Vezani članci:

arti-201107110838006 arti-201107060842006 arti-201103130319006 arti-201107150642006 arti-201107160051006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo