ČUVAJTE SE, STIŽE GADNO NEVRIJEME / Večeras se u dijelovima Hrvatske očekuju jači pljuskovi i grmljavina; HT upozorava - isključite kablove iz utičnica

Image
Foto: Shutterstock

Lokalno izraženi pljuskovi ili grmljavinsko nevrijeme izgledni su ponajprije u sjeverozapadnim i sjevernim predjelima, navečer i u Slavoniji, kažu u DHMZ-u

25.5.2022.
17:27
Shutterstock
VOYO logo

Prema vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas poslijepodne i navečer u unutrašnjosti Hrvatske očekuje se mjestimice jači razvoj oblaka s kišom i grmljavinom. Lokalno izraženi pljuskovi ili grmljavinsko nevrijeme izgledni su ponajprije u sjeverozapadnim i sjevernim predjelima, navečer i u Slavoniji, kažu u DHMZ-u.

'Isključite telefonski i strujni kabel'

A zbog mogućeg nevremena, Hrvatski Telekom poručio je korisnicima da zaštite svoju opremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Danas se očekuje grmljavinsko nevrijeme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje, preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice'', kažu u HT-u.

Sutra najprije oblačno, a onda sunčano

Sutra će, pak, prema prognozi DHMZ-a, biti djelomice sunčano. U unutrašnjosti će u prvom dijelu dana biti oblačnije, a malo kiše moguće je uglavnom na istoku. Poslijepodne, ponajprije u gorju te u unutrašnjosti Istre, mjestimice može biti lokalnih pljuskova i grmljavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar će biti slab, prijepodne do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u noći i ujutro umjerena do jaka bura, drugdje slabo i umjereno jugo, a od sredine dana uz obalu jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura bit će između 12 i 17, na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna uglavnom od 25 do 30°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo