'Zli' Patrijarhat i 'potlačene' žene / Cure, koji vam je bog, dajte se malo spustite na zemlju?!

Image
Foto: Photo by: Denis Dunaj

Žene govore da je muški rod često površan i da ne vidi prave ženske kvalitete. U prijevodu, mi volimo generalizirati kad nas raspizdite. No, je li muški rod toliko izbirljiv i prigovara li u toj mjeri ženskom kao ženski muškom?

24.4.2014.
12:30
Photo by: Denis Dunaj
VOYO logo

Korizma je prošla, a vi se niste uspjeli odreći svojih demona? Bili oni grizenje noktiju i zanoktica dok živčano sjedite pred kompjuterom čekajući da Chrome proradi, bilo to nervozno trzanje živčanom nogom da i kolege oko vas poskakuju kad vas uhvati napadaj, bilo to opsesivno 'flossanje' zubiju vlastitim pramenovima kose dok gledate zanimljivi video na YouTubeu ili pak poludjeli napadaj za duhanskim dimom i uvlačenjem istog svakih pola sata... Moji upravo opisani kolege s posla se nisu riješili ovih navika koje ih čine, između ostalog, takvim legendama kakve jesu, no za te ih 'demone' vjerojatno nije ni briga.

Je li ih briga, kao i sve ostale prave Hrvate, kako si što bolje pospojiti slobodne dane s blagdanima? Mislim da ni to nije slučaj jer su svjesni da su novinari 'osuđeni' raditi i na svetak i na petak. Jadni ne bili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji li Hrvatlegenda koji je uskršnje blagdane uspio pospojiti s Prvim majem, odnosno Praznikom rada? Ako takav postoji, neka se javi, ja bih mu pružila ruku. Ali da se previše ne odmičem od teme koju sam htjela započeti...

Ja sam sama sebi rekla da ću za korizmu istjerati svog demona te prestati biti toliko zahtjevna i visokih kriterija što se tiče frajera, no nekak' mi ne ide jer sam skužila kak' sam FAKAT ponekad površna. "Ja sam se rol s tim", rek'o bi Renman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamislimo svijet u kojem su muškarci objekti požude!

Žene govore da je muški rod često površan i da ne vidi prave ženske kvalitete. U prijevodu, mi volimo generalizirati kad nas raspizdite. No, je li muški rod toliko izbirljiv i prigovara li u toj mjeri ženskom kao ženski muškom? Na to pitanje nemam odgovor jer, posljednje kad sam provjeravala, još muško postala nisam, pa se niti ne smatram vjerodostojnom pričati u Njihovo ime. S velikim NJ, uz dužno poštovanje.

Zato iz ženske perspektive mogu kokodakati dok mi ne ponestane glasa, stoga krenimo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako već hoćete istinu, ženski rod je ponekad vrlo površan i posjeduje dosta stroge, nerijetko abnormalne, kriterije glede muških (informacije skupljane iz raznih izvora). Kažem ponekad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On s velikim 'O' često mora biti visok ništa manje od 180 cm jer mi moramo imati muškarčinu uza sebe za koji će nas obgrliti tim velikim ručetinama te nas čuvati od svih zala i tuđih muških pogleda. On mora biti inteligentan i duhovit, on mora parirati. O stanju novčanika da i ne govorim. Imovinsku kartu na pregled molim i prije nego što nam kažeš svoje ime. Nismo sve sponzoruše, ali nekima je dosta siročeka koji nam tu i tamo ne mogu ni kavu vani platiti. Mi žene često zaboravimo onu bitnu karakteristiku tog našeg Željenog, a to je zrelost, iskustvo i spremnost za obvezivanje. Nerijetko mislimo da smo upravo te koje će ga smiriti, uz koju će se skrasiti, a onda skužimo da se groze na spomen posvojnog pridjeva 'Moj'. Ništa to - next!

Dok ga ne 'pročitamo' bitno nam je ono površno – On bi trebao biti lijep, ne imati ružne dlakave madeže bradavice po faci i slično, po mogućnosti kose na tjemenu i dlaka, a ne paperja na bradi, a o stilu da ne govorimo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne lažite sami sebe: Odijelo stvarno ponekad čini čovjeka

On bi trebao biti lijep, ne imati ružne dlakave madeže bradavice po faci i slično, po mogućnosti kose na tjemenu i dlaka, a ne paperja na bradi, a o stilu da ne govorimo...

Muškarče, molim te, nemoj na plažu nositi natikače jer tako izgledaš k'o neki striček, nemoj se na prvom dejtu pojaviti sav skockan, a da na nogama furaš tenisice za trčanje (na to smo ful osjetljive), majice bez rukava ala Marko Perković Thompson i Tiho Orlić su zabranjene, a od košulja raznih boja s 'trajbal' uzrokom nam se diže kosa na glavi. Gel u kosi također više i nije tako 'in' jer kad ti se osuši samo izgleda k'o da imaš perut, capri hlače su 'so last century', a špic papak vas čini papkom čiji je špic usmjeren prema 'odjebu'. Sad ćete reći 'pa ja špičok nosim samo na vjenčanja'. Nema izlike. Šta će vam uopće taj špic prostor u cipeli, da tamo sakrijete ključeve od auta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje i varijacije na temu pa recimo možeš proć' pod naš radar ako si visok, imaš dobar stil, fore i pamet u glavi, ali lijep baš nisi. Isto tako možeš proć' ako si lijep, duhovit i pametan, ali kepec. Prve tri karakteristike te mogu možda kod nekih izvuć'. Skužili ste formulu, trebate zadovoljavati više parametara pa ako i ne posjedujete jednu od navedenih karakteristika – imate 'prolaz'. Naravno, ti parametri ovise oukusu žene. Da ne generaliziram.

Mi bi se zbog vas trebale uređivati, a vi ste savršeni ovakvi kakvi jeste?

Zašto mislite da sve više muških nosi trodnevne bradice – zato što su se odjednom modno osvijestili pa se furaju na, recimo, Davida Beckhama? Pa i tom Davidu je Victoria rekla da si tu istu bradu malo pusti jer joj je tako više seksi... Čast izuzecima, ali neki određeni stil, frizurice ili facijalne ukrase furaju jer su, priznali oni to ili ne, skužili da žene to pali. Ali nek' se izvlače na to da su samo lijeni pa im se ne da brijati. I to je seksi i slatko, kad se izvlačite... :)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kao mijenjate majice zbog sebe. Yeahright. Da nema žena, neki biste nosili istu reklamnu 'Žuja je zakon' dok se ne usmrdite u njoj. Kažem neki.

Nerazjašnjiv misterij: Zgodne ženske s ružnim frajerima i obrnuto?

Svi ste ih vidjeli po gradu. I nije vam bilo jasno. Nije ni meni. Ali zato mi je ovaj svijet, koliko god retardiran bio - predivan. Jer nije sve crno bijelo te postoji mnogo nijansi sive i kombinacija između. Pa tako i najveća 'geekčina' ponekad može 'dobiti' onu 'popularnu' ili neugledna najpoželjnijeg neženju. Ukusi su različiti, to je neosporivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sve ovo gore navedeno redovito pada u vodu kad se zaljubite k'o budala, parametri se gube, kriteriji se mijenjaju... Baš njegov testosteron tada miriše na podobnog mužjaka. Osjećaj da vas netko voli i da vi volite njega unazad je ono što vas nosi. Kakav god on – 'čupav i dlakav' bio. 

Ako vam se svidio ovaj tekst, pročitajte i ostale, upravo OVDJE! Od nedavno me možete pratiti i na mojoj službenoj Facebook stranici 'Priče izTine'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču