MOGAO SE IZBJEĆI? / Cure detalji očevida požara u Osijeku: Plastika se ukapala pod zemlju, protupožarni putovi neprohodni, a hidrantska mreža...

Peđa Grbin, koji je došao pogledati zgarište u Osijeku, rekao je da je HDZ koncentriran na prebacivanje loptice između Plenkovića i Anušića

18.10.2023.
21:19
VOYO logo

Ogroman požar u Osijeku možda se mogao izbjeći da su se poštivale sve mjere, pokazao je očevid koji još nije službeno objavljen, ali cure detalji iz istrage, javlja RTL. Neslužbeno se doznaje da se plastika ukapala pod zemlju, protupožarni putovi bili neprohodni, a hidrantska mreža nije pod dovoljnim tlakom što je vatrogascima otežavalo gašenje. Državni inspektorat je još na trenu.

Premijer Andrej Plenković izjavio je da ga zanima utvrđivanje činjenica i odgovornosti te najviši stupanj transparentnosti. Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, želi znati zbog čega Vlada i osječko-baranjski župan nisu proglasili ekološku katastrofu. Članovi njegove stranke to će zatražiti na sjednici Županijske skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da vidimo barem lokalno, kad znamo na kojoj je Zagreb liniji, da vidimo barem lokalno brine li taj HDZ o svojim građanima i nesreći koja ih je zadesila. Ili je to sve demagogija i bitnije su sinekure i stolice“, kaže Penava.

Image
ZAGONETKE BUKTINJE U OSIJEKU /

Satelitske snimke opovrgavaju vlasnika osječke tvrtke gdje je buknuo požar: Pogledajte kako je 'Drava' protuzakonito gomilala plastiku

Image
ZAGONETKE BUKTINJE U OSIJEKU /

Satelitske snimke opovrgavaju vlasnika osječke tvrtke gdje je buknuo požar: Pogledajte kako je 'Drava' protuzakonito gomilala plastiku

Prebacivanje loptice

"Domovinski pokret ne može o tome glasati, ni županijska skupština niti općinsko vijeće. Zahtjev koji smo poslali od strane kriznog stožera prema Vladi Republike Hrvatske, tamo se odlučuje hoće li se proglasiti ekološka katastrofa ili ne", kazao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je dva zaraćena klana, čulo se na konferenciji SDP-a. Peđa Grbin, koji je došao pogledati zgarište u Osijeku, rekao je da je HDZ koncentriran na prebacivanje loptice između Plenkovića i Anušića: "Prebacivanje krivnje jedan s drugoga, dok Hrvatska tu bombu nije u stanju riješiti."

Slično misli i Mostovac Nikola Grmoja: "Pokazalo se sada u Osijeku da su se gomilale ogromne količine otpada i da je to dovelo do ekološke katastrofe, za koju su odgovorni i župan Anušić i Vlada."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra Benčić, predsjednica saborskog Kluba Možemo! rekla je: "Zanima nas je li DORH pokretao određene postupke, zanima nas jesu li se vlasnici naplatili od osiguravajućih društava ili nisu".

Hoće li se vlasnik Drava Internationala naplatiti od osiguranja, ovisit će o rezultatima policijske istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo