CURE DETALJI NOSITELJA LISTA: / Tko će s kim u izravnu bitku po izbornim jedinicama?

Image
Foto: Collage/PIXSELL

Sve tri političke opcije na čela kandidacijskih lista za parlamentarne izbore izabrale su svoje najjače igrače.

11.8.2016.
8:00
Collage/PIXSELL
VOYO logo

Dok se kandidacijske liste za predstojeće izbore još bruse već je polako poznato tko bi s kim među tri najveće političke opcije trebao ići u utrku po izbornim jedinicama. O tome se jučer raspravljalo i u HDZ-u pa su u javnost procurila i imena nositelja lista koja bi se dakako još mogla promijeniti "u zadnji tren", piše Jutarnji list. Ista mogućnost postoji i kad je riječ o Mostu.

No, prema trenutnim podacima u okršaj u prvoj izbornoj jedinici idu Andrej Plenković (HDZ), Zoran Milanović (SDP) i Vlaho Orepić (Most). U drugoj izbornoj jedinici u bitku za glasače će Miroslav Tuđman ispred HDZ-a, Gordan Maras ispred SDP-a dok Most još nije iznjedrio svog kandidata. U trećoj izbornoj jedinici u utrku će za HDZ po svemu sudeći Sunčana Glavak. Njoj će parirati SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić i mostovac Robert Podolnjak. Četvrtu za HDZ nosi Milijan Brkić, za SDP Domagoj Hajduković, a za Most Miroslav Šimić. Sadašnji ministar financija Zdravko Marić nastojat će u ime HDZ-a pridobiti birače u petoj izbornoj jedinici. Planove će mu nastojati pomrsiti SDP-ovac Zdravko Ronko i mostovac Tomislav Panenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RAZOTKRIVEN PLAN MOSTA: /

Petrov odustao od liste za Zagreb, evo kome je predao svoje mjesto

Image
RAZOTKRIVEN PLAN MOSTA: /

Petrov odustao od liste za Zagreb, evo kome je predao svoje mjesto

Za mjesta u sabornici svoje stranke iz 6. izborne liste borit će se nositelji lista Goran Marić (HDZ), Mirando Mrsić (SDP) te Nikola Grmoja (Most). U sedmoj će u bitku za birače HDZ-ovac Davor Stier, SDP-ovka Milanka Opačić i Slaven Dobrović iz Mosta. Kad je riječ o osmoj izbornoj jedinici, u "okršaj" s HDZ-ovim nositeljem liste Olegom Butkovićem ići će SDP-ovac Željko Jovanović i mostova Ines Strenja Linić. Miro Bulj iz Mosta nastojat će dobiti bitku u 9. izbornoj jedinici protiv HDZ-ove Ivane Maletić i SDP-ovog Ranka Ostojića, a u 10. će što više birača nastojati pridobiti nositelji lista Damir Krstičević (HDZ), Boris Lalovac (SDP) i šef Mosta Božo Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo