ČUDESNA SNIMKA U 360 STUPNJEVA: / Poletite u avionu skupine Krila Oluje, imat ćete osjećaj da ste u kokpitu

Image
Foto: YouTube/PIXSELL

Uvijek vas je zanimalo kako izgleda let iz kokpita zrakoplova? Sad to možete iskusiti u čudesnoj 360 stupnjeva videosnimci leta akrobatske skupine Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Krila Oluje".

5.7.2017.
9:37
YouTube/PIXSELL
VOYO logo

"Sad ćete vidjeti kako izgledaju 6G i minus 2G sile na trening letu", rekao je natporučnik Darko Belančić, vođa akrobatske skupine Krila Oluje. Belančić je zatim upalio 950 'konja' snažan motor svog Pilatusa PC9M i poveo formaciju od pet zrakoplova na let iznad Zadra.

Za razliku od većine drugih akrobatskih skupina, čiji se piloti pripremaju isključivo za razne aeromitinge, primarni zadatak pilota skupine Krila Oluje jest obučavanje budućih pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatan 20-minutni video prikazuje let u 360 stupnjeva. Zrakoplovi lete u gustoj formaciji, a ponekad su jedan od drugoga udaljeni svega dva metra.

"Na ovom letu smo izveli 18 akrobatskih elemenata", objašnjava Belančić nakon slijetanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da je propustio dio akcije, gledatelj vrlo lako može vratiti video na početak i pogledati let iz nekog drugog kuta.

"To je prava prednost ovakvog stila video-snimke, što niste fiksirani pogledom u jednom smjeru već imate osjećaj da dijelite kokpit s pilotom", kaže autor videa, PIXSELL-ov videografer Borna Filić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo