STIŽE PROMJENA / Crveno upozorenje za dvije regije: Očekuje se grmljavinsko nevrijeme s tučom i munjama

Image
Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

Osim u zagrebačkoj i osječkoj regiji, narančasto upozorenje izdano je i za karlovačku regiju gdje su moguća jača grmljavinska nevremena koja mogu uzrokovati veliku štetu na imovini i drveću. Upozorili su i na moguće poplave, olujne udare vjetra i tuču na ovom području

23.6.2023.
16:24
Zvonimir Barišin/PIXSELL
VOYO logo

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) upalio je crveni alarm za dvije regije - zagrebačku i osječku gdje postoji velika vjerojatnost grmljavinskog nevremena. Preporučuje se poštivanje mjera nadležnih tijela s obzirom na to su vjerojatne i oluje, a postoji opasnost i od munja, tuča, poplava i olujnog vjetra.

Iz DHMZ-a su upozorili i da u ovim regijama treba očekivati prekide u prometu, kao i nestanak struje. Preporučili su izbjegavanje putovanja ako je to moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim u zagrebačkoj i osječkoj regiji, narančasto upozorenje izdano je i za karlovačku regiju gdje su moguća jača grmljavinska nevremena koja mogu uzrokovati veliku štetu na imovini i drveću. Upozorili su i na moguće poplave, olujne udare vjetra i tuču na ovom području, kao i na prekide u prometu i aktivnosti na otvorenom.

Image
Foto: Državni hidrometeorološki zavod

Narančastim upozorenjem u kninskoj regiji ukazuje se na zdravstveni rizik od vrućina i visokih temperatura, a posebno kod starijih i male djece. Pod narančastim upozorenjem je i velebitski kanal zbog jake bure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na promjene i grmljavinsko nevrijeme ukazuje i Ravnateljstvo civilne zaštite na svojim društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Nakon nesnosne tropske noći stiže nevrijeme. Meterolog RTL-a: 'Grmljavina, tuča, olujni vjetar'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo