'Crveni križ ne dijeli pomoć žrtvama poplava jer su oročili novac!'

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas je žestoko napao Crveni križ, optužujući ih da novac žrtvama poplave još nisu počeli dijeliti jer su ga oročili.

24.6.2014.
15:27
VOYO logo

Kako javlja Dnevnik.hr, ministar Ranko Ostojić novinarima je pokazao popis stradalih u poplavama koji je napravio Crveni križ.

Prikupljeno je 60 milijuna kuna pomoći za stradale u poplavama, no stanovnici područja pogođenih poplavom tvrde da su dobili tek 200 kuna i i pitaju kada će im biti isplaćeno ostalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao razlog nedijeljenja pomoći, predsjednik Crvenog križa Robert Markt rekao je da Vlada i Krizni stožer još nisu napravili popis raseljenih, nego se samo barata okvirnim brojkama od oko 12.000.

Novinarima pokazao popis

Ministar Ostojić danas je novinarima pokazao popis kako bi se uvjerili da on postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Crveni križ se brine oko popisa od početka. 8.360 ljudi prema njihovom izvješću je popisano, a očito im je prioritet oročavanje sredstava, a ne pomoći ljudima. Neka svatko u ovoj državi radi svoj dio posla" poručio je Ostojić, nazivajući Markta "političkim direktorom" Crvenog križa.

"Neka se ukrca u svoj fini auto, ode na teren i neka da popis koji ima jer je to popis Crvenog križa i neka dijeli pomoć", poručio mu je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike