policijska statistika / Crni kolovoz u karlovačkoj županiji: Poginule četiri osobe, ozlijeđenih čak 77!

Image
Foto: ILUSTRACIJA / Duško Jaramaz/Pixsell

Brzina je kumovala u 28 prometnih nesreća, nepropisno kretanje kolnikom uzrok je 18 prometnih nesreća

15.9.2018.
13:20
ILUSTRACIJA / Duško Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Po broju prometnih nesreća s tragičnim posljedicama za sudionike nažalost možemo reći da je iza nas “crni kolovoz” na hrvatskim cestama, a tako je bilo i u Karlovačkoj županiji, piše KAportal.

Prema policijskoj statistici tijekom kolovoza 2018. evidentirane su ukupno 123 prometne nesreće, od kojima je u čak četiri bilo poginulih osoba. Najviše je nesreća bilo na Državnoj cesti D-1, ukupno 27,  dok ih se 19 dogodilo na autocesti A-1 19 , te na državnoj cesti D-3 (11). Velik je i broj teško ozlijeđenih osoba, čak 19, dok je u prometnim nesrećama 58 osoba bilo lakše ozlijeđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prometnim nesrećama tijekom promatranog razdoblja učestvovala su 183 sudionika, a devet sudionika uzrokovalo je prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola", kažu u policiji te dodaju da su najčešći uzroci greške ili propusti vozača, prije svih – brzina. Ona je, naime, kumovala u 28 prometnih nesreća, nepropisno kretanje kolnikom uzrok je 18 prometnih nesreća, nedržanje razmaka 14, nepoštivanje prednosti prolaska u 10 prometnih nesreća. Osam puta se neoprezno vozilo “u rikverc, piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo