Nedaleko od Bjelovara / 'Crna udovica' osuđena na godinu i pol dana zatvora: Mamila muškarce, drogirala ih pa pljačkala

Image
Foto: Thinkstock

Ljuba je na taj način prevarila ukupno šest klijenata, a oni su se svi nadali seksualnom zadovoljstvu

5.2.2019.
17:10
Thinkstock
VOYO logo

Ljuba Špiranac Jurjević (67), poznatija i kao "Crna udovica", ovih dana je osuđena na godinu i pol dana zatvora jer je drogirala i okrala jednog muškarca. 

U nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Bjelovaru, proglašena je krivom jer je 1. kolovoza 2018. godine na mobitel nazvala Ž.T.-a. Predstavila se kao "Nada" i htjela ga je upoznati. Čovjek se pojavio na vratima njene kuće nedaleko od Bjelovara, a "Nada" mu je skuhala kavu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ona je u kavu ubacila tablete za spavanje, a kada je muškarac popio malo kave više nije bio svoj. Kava ga je ošamutila, malo je prilegao i zaspao. Gospođa mu je tada ukrala novčanik s 2.450 kuna, iz auta mu je ukrala kameru za praćenje prometa i rotirku. 

Produljen joj je istražni zatvor

Produljen joj je istražni zatvor u kojem je od 2. kolovoza 2018. godine, samo dan nakon što je drogirala oštećenog muškarca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarac je bio njena posljednja žrtva. Kad su se upoznali, Ljubi se već sudilo na Općinskom sudu zbog optužbi daje drogirala nekoliko muškaraca i potom ih opljačkala. No, kad je upoznala svoju posljednju žrtvu, bila je na slobodi. 

Cijela priča "Crne udovice" Ljube započela je krajem 2017. godine. Nekoliko muškaraca prijavilo ju je bjelovarsko-bilogorskoj policiji, a svi s istom pričom. Omamila ih je pićem i zatim okrala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako je dolazila do muškaraca?

Ljuba je u listopadu i studenom 2017. godine na teletekst stranici "NOVA TV", objavila oglas u kojem je pisalo da ženska osoba traži druženje s muškarcem. Ostavila je svoj broj mobitela, a brzo su joj se počeli javljati muškarci koje je dočekivala u jednoj kući u Garešnici. 

Prvo bi im skuhala cappuccino u kojeg bi stavila nepoznato omamljujuće sredstvo i vjerojatno im je lagala da će se neka mlađa djevojka svakog trena pokazati na vratima. Nakon što bi muškarci zaspali, ukrala bi im novac, a kako bi izbrisala sve tragove o komunikaciji, iz mobitela je brisala sve poruke koje su razmjenjivali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prevarila ukupno šest klijenata

Ljuba je na taj način prevarila ukupno šest klijenata, a oni su se svi nadali seksualnom zadovoljstvu. Četvorici je ukrala 7.280 kuna, peti nije imao ni lipe, a šesti je odbio piće i pobjegao iz kuće. 

Svi muškarci su mlađi od Ljube, a jedan od njih je čak nakon odlaska od njene kuće, dva puta sletio s ceste pri čemu je bio ozlijeđen. Zbog svih tih slučajeva Ljubi se još uvijek sudi na Općinskom sudu u Bjelovaru. Optužena je za kazneno djelo teške krađe, a u dva slučaja počinila je tešku krađu u pokušaju. Državno odvjetništvo traži zatvorsku kaznu od dvije godine i deset mjeseci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljuba je prijavljena i uhićena 10. studenog 2017. godine, sud joj je odredio jednomjesečni zatvor, a nakon toga je puštena na slobodu, piše Bjelovar live

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo