Projekt udruge lipa /

'Crna knjiga trošenja javnog novca' - dostupna građanima: kako prijaviti mito i korupciju?

'Ne postoji dovoljno dobar način praćenja kvalitete i efikasnosti - novac ste potrošili, a ne znate što ste dobili i to je ono što građanima smeta', ističu iz udruge Lipa

12.3.2018.
19:04
VOYO logo

Od danas svi građani koji znaju za slučajeve netransparentnog trošenja državnog novca pozvani su da ih prijave u Crnu knjigu. Internetsku adresu pokrenula je udruga Lipa - a cilj je sve prikupljene primjere i prokazane političare upisati u jedinstveno izdanje - koje će, vjeruju, stati na kraj mitu i korupciji.

Nabava automobila, troškovi administracije, promašene investicije. Građani se slažu - država troši previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam osjećaj da novci ne idu na prava mjesta, trebalo bi za zdravstvo prvenstveno", smatra Đurđica iz Zagreba.

"Mislim da bi trebalo stegnut remen, cijeli narod je u situaciji da treba štedjeti pa bi se tako trebali i  političari puno odgovornije ponašati", kazao nam je Mario iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crna knjiga trošenja javnog novca projekt je udruge Lipa u kojoj žele pronaći što više primjera neodgovornog trošenja.

"Mi mislimo da ne postoji dovoljno dobar način obrazloženja troškova, praćenja kvalitete i efikasnosti - novac ste potrošili, a ne znate što ste dobili i to je ono što građanima smeta", izjavio je Davor Huić, predsjednik udruge Lipa.

A izvori informacije na koje računaju, uz medije i izvještaje Državne revizije, su upravo dojave građana.

"Mi to kažemo odvojiti žito od kukolja, ljudi odvajaju poreze da bi dobili javne usluge kao školstvo, zdravstvo i drugo, ali i za stvari za koje se nisu složili i koje nisu pametne", kazao je Huić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručuju tome treba stati na kraj i zato će između mnogih prijava koje stignu na adresu crne knjige izabrati i državi predložiti - gdje se može i mora uštedjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo