Crkva u Dubrovniku zabranila Paradu

Iako je srpski film Parada redatelja Srđana Dragojevića u posljednjih mjesec dana izazvao zanimanje među hrvatskom kinopublikom, Dubrovčani ga (još uvijek) nisu uspjeli vidjeti.

14.3.2012.
13:25
VOYO logo

Jedan od najprihvaćenijih filmova od publike iz cijele regije, koji je u Hrvatskoj do sada vidjelo 150.000 gledatelja i kojemu nije promakla ni nagrada s jednog od najvažnijih filmskih festivala u Europi i svijetu – Berlinalea, dobio je 'crveno svjetlo' za prikazivanje od Crkve u http://danas.net.hr/specijal/dubrovnik, gradu koji se diči statusom grada kulture.

Zbog renoviranja jedinoga gradskog zimskog kina Sloboda, dubrovačka institucija u kulturi Kinematografi Dubrovnik 'gost' je u dvorani Visia, prostoru kojim gospodari Dubrovačka biskupija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se suradnja Kinematografa Dubrovnik s vlasnicima dvorane Visia – tvrtkom Benfortuna d.o.o. – zasniva na programskoj koncepciji koju 'amenuje' predstavnik Crkve, film Parada nije prošao njihov minimum uvjeta da bude prikazan u dvorani Visia, objavila je Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo