Crkva traži komad Mljeta, Vinogradsku, vrtiće...

Da je Crkva u Hrvata širila Isusov nauk, kršćanski moral i obrazovanje, kao što je širila svoje nekretninsko carstvo, gdje bi nam, braćo i sestre, bio kraj?

9.11.2011.
13:17
VOYO logo

Nakon što seJadranka Kosor predsjednica tehničke Vlade RH , iako više nema ovlasti pregovarati o financijskim pitanjima, logično je pitanje – što to Crkva još želi?

Popis je impresivan i svjedoči da ako Bog i nije svuda oko nas, crkvene nekretnine jesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katolička crkva traži povrat bolnice u Vinogradskoj, zgrade Muzeja grada Zagreba i galerije Klovićevi dvori, Građevinski fakultet na Svetom duhu i Učiteljsku akademiju u Savskoj, devet vrtića i škola i skoro tisuću stanova samo u Zagrebu. Traži dvije trećine Nacionalnog parka Mljet, a prema nekim procjenama, smatraju se vlasnicima 10 posto svih poljoprivrednih površina u zemlji.

Skoro cijeli Novi Zagreb građen na njihovoj zemlji

Ovdje se samo radi o dijelu zahtjeva koje je objavio Jutarnji list, a koji se nastavlja. Tako bi Crkvi, kada bi joj se vratilo sve što joj je oduzeto za vrijeme komunizma, Zagreb morao isporučiti i 24 škole i vrtića, četiri kazališta, pet muzeja, dva centra za kulturu i osam kina. Crkva, osim toga, očekuje i obeštećenje za većinu zemljišta na kojem je izgrađen Novi Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se za vrijeme Franje Tuđmana obvezala Vatikanu da će vratiti svu imovinu koju bude mogla, a za ostalo će platiti u novcu ili zamjenskim nekretninama. Franje KuharićaDobro upućeni pojedinci ove ugovore smatraju štetnim dogovorom dvojice ljudi, Tuđmana i zagrebačkog nadbiskupa, što je učinjeno narodu iza leđa, odnosno bez ikakve javne rasprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo