Crkva je spremna i na mučeništvo, ali o izborima će govoriti!

'Crkva se neće nikada ušutkati!

3.12.2009.
15:16
VOYO logo

Tijekom propovijedi na misi u crkvi Sv. Franje Ksaverskog u Karlovcu vojni ordinarij, mons. Juraj Jezerinac otvoreno je poručio kako Katolička crkva želi pomoći vjernicima pri odabiru za koga će glasati na predstojećim predsjedničkim izborima. Biskup je rekao da Crkva smjernice može davati na temelju evanđeoskih načela.

Kroz cijelu propovijed osjećao se kritički ton usmjeren prema aktualnom hrvatskom predsjedniku. Tako je Jezerinac nabrajao da budući predsjednik treba posvetiti brigu vrijednostima naše nacije, da ne smije biti predsjednik samo nekih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, kako je biskup savjetovao s oltara, budući hrvatski predsjednik treba štititi kršćanska načela naravnog zakona obrane i zaštite ljudskog života od začeća pa sve do smrti, štititi dostojanstvo braka obitelji, zalagati se za slobodni izbor vjerskog odgoja, isticati važnost neradne nedjelje, piše Slobodna Dalmacija.

Vojni ordinarij poručio je da predsjednik treba cijeniti žrtvu hrvatskih branitelja koji su krenuli zajedno s prvim predsjednikom i vrhovnim zapovjednikom dr. Franjom Tuđmanom u obranu domovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mons. Jezerinac je za napade na Crkvu optužio ostatke komunističke diktature.

Prethodni članci:

arti-200911300892006 arti-200912010641006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo