ČOVJEK KOJI JE OSUĐEN ZA IZVLAČENJE MILIJUNA IZ DINAMA SASVIM OZBILJNO PORUČUJE: / 'Bojim se za Dinamo bez mene'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Mamić ne vjeruje da će završiti u zatvoru, ali ako do toga i dođe, prije se vidi u bh. zatvoru nego u hrvatskom.

7.6.2018.
15:35
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Niti dan nakon presude kojom je za izvlačenje novca iz Dinama nepravomoćno osuđen na šest godina i šest mjeseci zatvora ZdravkoMamić nije ništa mirniji. Bivši čelnik zagrebačkog kluba kaže kako je još uvijek u stanju šoku te da mu san ne ide na oči.

"Nedostaje mi sna. U tri dana i tri noći nisam pet sati spavao. Ne zato što ne mogu, već zato što mi ne daju mira", kaže Mamić u razgovoru za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da ne razmišlja o sebi kao o bjeguncu te da mu teško pada što nakon 40 godina ne ide na posao prema Maksimirskoj.

Nitko ga nije kontaktirao

"Danas mi je moj vozač prvi puta rekao da ne vidi sebe u Dinamu bez mene. U jednom trenutku sam se zagušio, nisam mu imao što za reći. Pazite, meni jedan vrlo važan čovjek, koji je proveo 20 godina uz mene, kad mi je rekao da bi napustio ovaj posao, a znam da ima veliku obitelj, on mi je rekao: Gazda, ja ne vidim smisla bez vas", kaže Mamić zaboravljajući sve one tisuće istinskih Dinamovih navijača koji su prestali dolaziti na Maksimir posljednjih godina upravo zbog načina na koji se klub vodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko ga iz policije nije kontaktirao iako zna, kako kaže, da ga prati tajna policija. Proces dobivanja bh. državljanstva je pokrenuo prije godinu-dvije, ali ga nije dovršio pa još uvijek nema nijedan službeni dokument.

'Prije ću završiti u bh. zatvoru'

"Ono što je sigurno jest da ću ostati u BiH. Želja mi je da budem stalno u Međugorju, ali nikad se ne zna. Nemam kuda iz BiH. Sada se uopće ne bavim mišlju koji su mi sljedeći koraci, trebat će mi par dana. Nema brzog rješenja. Ovo je jedna dugotrajna cesta i put, ali bit ću spreman za sve pravne korake. Ne možemo znati kako će Vrhovni sud reagirati na moju žalbu. To se ne može predvidjeti, kao što ja nisam predvidio ovu situaciju, ja sam bio sigurniji da ću biti oslobođen. Vidio sam iz procesa da niti jedna riječ protiv mene nije dokazana. Imam jako sposobne stručnjake za pravo, porez i financije i svi su me uvjeravali da tu nema razloga za brigu i svi smo šokirani presudom", priznaje Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne vjeruje da će završiti u zatvoru, ali ako do toga i dođe, prije se vidi u bh. zatvoru nego u hrvatskom.

Ponovno je imao poruku za neke ljude u Hrvatskoj koje se mogu protumačiti kao prijetnje. "Kad bih se ja htio ispucati i nanijeti nekim ljudima bol i zlo, koji su to zaslužili i koji su ovo napravili, ja bih bio iste sekunde slobodan, a oni u zatvoru, ali ja bih onda izgubio čast i ponos. Uvijek sam imao prijezir prema drukerima i cinkerima, a oni znaju na koga se to odnosi", kaže Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerava da Udruga 'Naš Dinamo' želi uništiti klub. "Ja sam im samo sredstvo preko koje ga se sve prelama. Ako me pitate, više sam zabrinut za budućnost Dinama koji je meni više od života, nego za svoju osobnu sudbinu", patetično zaključuje osoba nepravomoćno osuđena za izvlačenje milijuna iz kluba i na kraju razgovora za 24 sata sasvim ozbiljno poručuje: 'Bojim se za Dinamo bez mene. Cijena može biti jako krvava'.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo