ČOVJEK KOJEM JE IZGORJELA KUĆA NAPAO KRSTIČEVIĆA, NIJE DAO DA OBIĐE ZGARIŠTE: / 'Ovo se moglo spriječiti'

Image
Foto: PIXSELL/MORH

"Nije bilo ljudi. Bilo je ljudi, ali nedovoljno. Svi su bili koncentrirani na drugom dijelu. Tu kod nas nije bilo vode, nije bilo ničeg, čime ćemo obraniti", kazao je stanovnik Stankovića

26.9.2018.
11:05
PIXSELL/MORH
VOYO logo

Pelješac je jučer gorio u najvećem požaru ove sezone. Izgorjela su četiri potkrovlja u mjestu Stankovići, a vatrogasci su morali braniti i Orebić, benzinsku crpku, turistički kamp te su pritom evakuirani stanovnici i turisti.

Image
I DALJE GORI NA PELJEŠCU, A NAJAVLJENA JE JAKA BURA: /

'Vjetar lako rasplamsa ovaj plamen'

Image
I DALJE GORI NA PELJEŠCU, A NAJAVLJENA JE JAKA BURA: /

'Vjetar lako rasplamsa ovaj plamen'

Neki mještani nisu zadovoljni intervencijom vatrogasaca i sustavom obrane od požara. Miro Duvnjak jedan je od njih. Prilikom susreta sa zapovjednicima i ministrom obrane Damirom Krstičevićem kazao je da je nezadovoljan jer njegova kuća u Stankovićima nije obranjena od požara, prenosi 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da nije bilo ni vode

"Nije bilo ljudi. Bilo je ljudi, ali nedovoljno. Svi su bili koncentrirani na drugom dijelu. Tu kod nas nije bilo vode, nije bilo ničeg, čime ćemo obraniti. Bila je evakuacija, četiri čovjeka su tu bila zbog evakuacije, povukli su se zbog opasnosti, ali nitko nije preuzeo da obrani", rekao je Duvnjak.

Kritike Krstičeviću

Potom se obratio ministru. "Nije branjeno gospodine, ovdje nije bilo ljudi. Tamo su bili pet puta gori požari, obranjeno je. Ovdje nije bilo ljudi. Ako se ovo nije moglo obraniti, što se može obraniti... Ja imam vatrogasni put, ovdje se moglo prići, moglo se prići vatrogasnim vozilom, ali nije. Kuća je stradala", rekao je Krstičeviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On mu je odgovorio: "Volio bih da je i vaša obranjena. Gradimo sustav, popravit ćemo", odgovorio mu je ministar.

Ogorčeni Duvnjak ostaje živjeti u kući koju je uništio požar. "Nastavit ću živjeti kao i dosad. Raditi, plaćati poreze, kao i do sada. Šteta je otprilike 50.000 eura. Ja ovdje živim. U tom trenutku nisam bio tu, policija mi nije dala doći. Bila su četvorica radnika koji rade za moju firmu, nisu uspjeli ništa napraviti. Živim tu, gdje ću živjeti", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještanin okrivio dalekovod

Drugi mještanin iz Stankovića istaknuo je kako je za požar kriv dalekovod.

"Imamo primjedbe, nismo imali pristup hidrantima. Problem je u tome što se dalekovodi ne održavaju, ja sam radio tamo pa znam. Treba regulirati dalekovode, to je vjerojatno izazvalo požar. Svaka čast vatrogascima, bili su tu cijelu noć, dali su sve od sebe", kazao je mještanin Stankovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike