'TEK SAD VIDIMO ŠTO NAM ZNAČI STRUJA' / Dan nakon 'oluje svih oluja' u Čazmi: Štete su ogromne, škole i vrtići zatvoreni, čovjek pao s krova...

Tijekom sanacije krovišta na jednoj od kuća koje su oštećene u nevremenu s krova pao je čovjek

16.9.2022.
9:39
VOYO logo

Područje Čazme u četvrtak je pogodilo olujno nevrijeme kakvo ne pamte, a materijalna šteta je ogromna. Na području pogođenom nevremenom bit će proglašena elementarna nepogoda.

Image
SLIJEDI BESANA NOĆ /

Nevrijeme poharalo Čazmu: Ozlijeđeno je dijete, srušen dalekovod, razvaljeni krovovi i prevrnuti kamioni

Image
SLIJEDI BESANA NOĆ /

Nevrijeme poharalo Čazmu: Ozlijeđeno je dijete, srušen dalekovod, razvaljeni krovovi i prevrnuti kamioni

Tijekom sanacije krovišta na jednoj od kuća koje su oštećene u nevremenu s krova pao je čovjek, a navodno je slomio rebra, doznaje RTL.hr. Na teren je odmah pozvana Hitna pomoć koja je stigla u roku od nekoliko minuta. Čovjek koji je pao s krova je pri svijesti, a u ovim trenucima djelatnici Hitne mu pružaju pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjek koji je pao s krova je stabilno

"Prioritet je ljudima napraviti sanaciju tih objekata, krovovi su raskriveni. Kiša je padala cijelu noć, pa se štete mogu samo pomnožiti sa dva ili tri, ne znam vidjet ćemo točno. Angažirane su službe, Elektra, još dio naselja nema struju, a trenutno smo u 80 posto pokrivenosti da ih ima struju, a 20 posto nema. Velike štete na mreži, šteta se zbraja u milijunima, oštećeni su dalekovodi. Tek sada vidimo što nam znači struja, bez nje postajemo prilično jadni u svemu. Samo kratkotrajno smo ostali bez vode, voda je zdravstveno ispravna , kontrolirat ćemo ju.

Jedna osoba je jučer ozlijeđena, djevojčica, slomljena joj je noga. Dijete je u Klaićevoj, stabilno je. Želim posebno upozoriti s obzirom na vrijeme koje imamo. Kiša i dalje pada, a krovovi su skliski, građani sami idu popravljati… Imamo neprovjerenu informaciju da je jedan čovjek pao s krova. Mora se paziti. Škole i vrtići danas ne rade, radit će u ponedjeljak", rekao je gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Marko Marušić rekao je da je čovjek koji je ranije pao s krova stabilno. Utvrđena mu je ozljeda bubrega.

Noć su stanovnici proveli spašavajući što se spasiti dalo, radi se na popravku električne mreže, raščišćavaju se prometnice, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75 intervencija

Gotovo 400 vatrogasaca angažirano je u sanaciji štete od nevremena, a vatrogasci iz Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije poslani su na ispomoć u Čazmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevrijeme je najveće štete prouzrokovalo na području Bjevarsko-bilogorske županije, a najviše intervencija vatrogasci su imali na području Grubišnog Polja, Bereka i Čazme.

„Do sada smo imali 75 intervencija koje su većim dijelom tehničke intervencije, sanacije krovišta i ispumpavanje vode te uklanjanje zapreka. Na terenu je oko 80 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila, a upućene su nam dodatne snage kao ispomoć“, rekao je županijski zapovjednik Bjelovarsko-bilogorske županije Josip Heger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiša i dalje stvara velike probleme, a da vatrogasci do daljnjega ostaju na terenu kako bi sanirali posljedice nevremena, ističe zapovjednik Heger.

Sanacija i u drugim županijama

Nevrijeme je prouročilo probleme i u drugim dijelovima Hrvatske pa su vatrogasci na području Grada Zagreba odradili 24 tehničke intervencije na kojima je ukupno sudjelovalo 98 vatrogasaca sa 28 vatrogasnih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci su uklanjali stabla i grane, uklanjali zapreke, sanirali krovišta, izvlačili vozila te ispumpavali vodu, a slična je situacija i u Zagrebačkoj županiji gdje su zabilježene 34 tehničke intervencije u kojima je sudjelovalo 136 vatrogasaca sa 41 vatrogasnim vozilom iz 37 postrojba.

Štete nevremena sanirale su se i na području Koprivničko-križevačke županije gdje je odrađeno 13 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 30 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila dok je na području Virovitičko-podravske županije u 12 intervencija sudjelovalo 39 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo