PRIMOŠTEN ČEKA / COVID potvrde: Kažu da su im dovoljne maske i razmak, čuvši za kazne, Petrina kaže da ne zna kako to provesti

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Malenica je najavio kazne poslodavcima za nepoštivanje COVID potvrda od 30 do 50 tisuća kuna, čini se da cifre djeluju prijeteće. Ali,

24.11.2021.
20:30
Hrvoje Jelavić/Pixsell
VOYO logo

Nakon što je Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, najavio da će se uvesti kazne za one državnike koji djeluju protivno odluci stožera civilne zaštite RH o obaveznoj COVID potvrdi u javnim ustanovama, neki su, čini se, promijenili mišljenja. 

Kaznu od 50.000 kuna ne želi platiti niti Stipe Petrina, načelnik Primoštena koji je među prvima svoje građane i zaposlenike obavijestio kako COVID potvrdu za ulazak u javne ustanove ne moraju priložiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što to sada znači za zaposlenike i građane, pokušali smo odgonetnuti izravno od načelnika koji za RTL kaže kako ne zna kako će uvesti COVID potvrde, odnosno na koji će to način učiniti. 

"Rekao sam da ću se držati zakona i odredbi", govori dalje pa dodaje kako ne zna kako uvesti potvrde jer "nisu od nikoga ništa dobili". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Petrina je na stranici općine kao razlog neuvođenja COVID potvrde kada je to učinio ostatak države naveo kako iz Ministarstva pravosuđa i uprave nisu zaprimili detaljnu uputu, a sada nam otkriva kako nikakav naputak još uvijek nije pristigao na njihovu adresu. Inače, COVID potvrde u javnim ustanovama obaveza su do 16. studenog, dakle sada već tjedan dana. 

Image
JASNO 'NE' /

Ni COVID potvrda ni negativan test! Općina i grad u Dalmaciji suprotstavili se stožeru, ne uvode nove mjere

Image
JASNO 'NE' /

Ni COVID potvrda ni negativan test! Općina i grad u Dalmaciji suprotstavili se stožeru, ne uvode nove mjere

"Mi ne znamo na koga ide taj trošak", tvrdi Petrina i dodaje da ako trošak plaća lokalna samouprava, onda moraju raditi rebalans.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim kaznu, ali ne želim ni zaposliti nekog tko će to kontrolirati", rekao je. 

Upitan hoće li u četvrtak zaposlenici i građani u javne ustanove samo uz COVID potvrdu, kaže da će još vidjeti hoće li to biti sutra jer njima su, dodaje, dovoljni maska i fizička distanca. Toga se, kaže, drže. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici, ukoliko i kada uvedu obavezu COVID potvrde u javnim ustanovama, tvrdi kako će obavijest istaknuti na vratima i službenoj stranici općine. 

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo