BEZ GUŽVI U MOSTARU / Čović: 'Europski izbori važni su za ubrzanje europskog puta BiH'

Image

Bosna i Hercegovina je podnijela zahtjev za članstvo 2015. godine, no do danas nije dobila kandidacijski status

26.5.2019.
14:50
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović, nakon što je u nedjelju u Mostaru glasovao na izborima za Europski parlament, rekao je da se nada da će što veći broj hrvatskih državljana iskoristiti svoje biračko pravo, te je ocijenio da su ovi izbori iznimno značajni za ubrzanje europskog puta Bosne i Hercegovine i poziciju tamošnjih Hrvata.

"Prije svega očekujem pristojnu izlaznost u Bosni i Hercegovini ako već imamo prigodu biti dio europskog procesa izbora. Duboko sam uvjeren da ćemo imati predstavnicu iz BiH u Europskom parlamentu, kao što smo imali i do sada", rekao je Čović novinarima nakon što je glasovao u Mostaru dodajući da bi volio da izlaznost bude desetak puta veća nego prije pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Izbori za Europski parlament: Glasovanje u Mostaru odvija se bez velikih gužvi

Image

Izbori za Europski parlament: Glasovanje u Mostaru odvija se bez velikih gužvi

Pri tome je ocijenio kako je iznimno važno za ubrzanje europskog puta BiH i za poziciju tamošnjih Hrvata da se glas iz te zemlje čuje u Europskom parlamentu.

Bosna i Hercegovina je podnijela zahtjev za članstvo 2015. godine, no do danas nije dobila kandidacijski status. Zbog toga očekuje i da se sudjelovanjem u izborima za Europski parlament pošalje poruka o tome da BiH želi biti dio europskih integracija.
„Čuje se ipak glas s ovih prostora u Europskom parlamentu. Vjerujem da će i potaknuti proširenje“, istaknuo je Čović.

Glasovanje se u Mostaru odvija se bez velikih gužvi na 15 biračkih mjesta. Veliki broj hrvatskih državljana traži posebne potvrde koje se izdaju na dan izbora kako bi mogao glasovati budući se nisu prethodno registrirali do 15. svibnja. Svi oni koji posjeduju nove elektronske hrvatske osobne iskaznice mogu glasovati bez posebnih potvrda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborni dan pratite na portalu Vijesti.hr i RTL Televiziji. Cijeli dan pratit ćemo što se događa na biralištima, kakva je izlaznost te donositi prve prognoze i finalne rezultate izbora. U 16:30 RTL će emitirati Vijesti u kojima će se reporteri javljati s biračkih mjesta, Državnog izbornog povjerenstva i Bruxellesa. Prve izlazne ankete RTL Televizija donosi odmah po zatvaranju birališta u 19 sati u RTL-u Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike