ĆORUŠIĆEVO PONAŠANJE PRED CIJELOM NACIJOM IZAZVALO BIJESNE REAKCIJE: /

'Radije bih iskrvarila na cesti, nego dopustila da mi se on približi'

Image
Foto: PIXSELL

Njegovo sinoćnje gostovanje brzo je svrstan među seksističke medijske istupe, ali nisu ga gledatelji samo po tome zapamtili

16.10.2018.
19:59
PIXSELL
VOYO logo

Istup saborske zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić potaknuo je javnu raspravu koja danima ne jenjava. Potresna iskustva i ispovijesti na stotine žena koje su prošle bolne i traumatične zahvate na odjelima za ženske bolesti i reproduktivno zdravlje diljem Hrvatske, tema su svih domaćih medija, pa tako i sinoćnjeg HRT-ovog Otvorenog.

U Otvoreno su, uz ostale, bili pozvani i ravnatelj KBC Zagreb, dr. Ante Ćorušić, koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju te Daniela Drandić, predstavnica udruge Roda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom rasprave, u jednom je trenu zaiskrilo između ovo dvoje Smrtićevih gostiju, nakon čega se povela rasprava zbog načina na koji se Ćorušić, inače nekadašnji pretendent na poziciju ministra zdravlja, ponio prema predstavnici Roda.

"Nemojte vi mene učiti"

Naime, gospođa Drandić je konstatirala kako ovo nije novi problem već da se o tome govori već generacijama, te da tu nema govora samo o kiretažama i pobačajima već i o drugim postupcima koji se rade "na živo", primjerice, biopsije, šivanja nakon vaginalnih pororda te neki postupci u procesima potpomognute oplodnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je opsežan problem, i to je nasilje - moramo to nazvati pravim imenom", rekla je Drandić.

Ćorušić se, zbog toga, na nju obrušio na jedan, kako mnogi smatraju, nipošto prihvatljiv način.

Nakon što je rekao da "gospođa iz Roda nije u pravu", prilog koji je prethodio raspravi, nazvao je "tendencioznim". A potom je gospođi Drandić poručio sljedeće: "Otkud vam pravo to govoriti? Nemojte mene učiti struci, imam puno više iskustva od vas o ginekologiji, znam više od vas i vaših članica".

Ona ga je potom upitala, jesi li to riječi kojima se obraća ženama koje mu na stolu plaču od boli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dajte da ja vama kažem"

"Gospođo iz Roda, dajte da vam kažem, ja sam se pripremio za ovu emsiju i vadio podatke iz Petrove za prvih devet mjeseci", kaže i dodaje da je prema tim podacima 94 posto kiretaža rađeno u anesteziji.

Nemojte obmanjivati hrvatsku javnost, ovo je opasno što vi pričate, a ja se čudim vama kao uredniku da ste pustili ovaj prilog bez provjere. Jer ovo je vrlo opasna teza da žene imaju jedan, a muškarci drugi tretman", rekao je voditelju Damiru Smrtiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz još nekoliko snishodljivih komentara prema gospođi Drandić, dr. Ćorušić ostavio je vrlo negativan dojam na dobar dio gledatelja Otvorenog, a javila se i autorica priloga kojeg je Ćorušić nazvao "tendenciozim".

No, nije ona jedina. Dapače, društvene mreže užarile su se nakon Otvorenog, upravo zbog Ćorušićevog nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook stranicu Otvorenog zasuli su komentarima u kojima se Ćorušiča proziva, kako zbog ponašanja, tako i zbog nekih izrečenih stvari.

Image
Image

Ravnatelja KBC-a Zagreb mahom su prozivali zbog arogancije i bahatosti, a neki su zaključili kako bi pobjegli glavom bez obzira da se nađu u ordinaciji pred njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image

Komentara poput ovih danas je po društvenim mrežama bilo nebrojeno...

VOYO logo