slučaj ponoš / Ćorić: 'Zašto bih 'utopio' premijera Plenkovića? Zašto bi mu odgovor od rečenice i pol štetio?

Ministar Ćorić kaže da je nadzor u Fond za zaštitu okoliša poslao još u siječnju ove godine

26.9.2019.
12:15
VOYO logo

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekao je nakon sastanka u Vladi da će prihvatiti ostavku direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravka Ponoša. Podsjetimo, Ponoš je na konferenciji za novinare u utorak objavio audiosnimku prijetnji i uvreda koje je prije godinu dana izgovorio bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu, ustvrdivši kako ga tim tajno snimljenim razgovorom Kotarac ucjenjuje.

Iako Ponoš tvrdi da ministar za snimku zna godinu dana, Ćorić to negira.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za snimku sam doznao u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima. Moji suradnici su je proslijedili Ponošu kad smo je dobili", kazao je Ćorić. 

Ponovio je ono što je rekao i u Saboru: da je pitanje Nikole Grmoje o Ponošu i Kotarcu dobio 3. travnja i da je tražio očitovanje Ponoša o tom pitanju, a on je Ministarstvo odgovor dostavio 11. travnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temeljem toga, 3. svibnja ove godine od strane Ministarstva zaštite okoliša upućen je prijedlog odgovora Vladi RH i po tom pitanju Mnistarstvo je poduzelo sve propisane radnje", kazao je Ćorić.  

Na konstataciju da je time doveo u nezgodan položaj premijera Andreja Plenkovića jer ispada da je i on znao i šutio, Ćorić kaže: 

"Zašto bih 'utopio' premijera? Zašto mislite da bi taj odgovor od rečenice i pol štetio?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most je u Saboru danas zatražio ostavku ministra Ćorića jer tvrde da je sve znao i šutio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo