ĆORIĆ SE POŽALIO: / 'Krize poput Agrokora, Petrokemije, brodogranje, koronavirusa potresle su nas dijelom kao kosturi nečinjenja prethodnih Vlada'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

'Krize poput Agrokora, Petrokemije, brodogranje, koronavirusa, mjera gospodarskog oporavka, potresle su nas dijelom kao kosturi nečinjenja prethodnih Vlada'

8.6.2020.
17:15
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić komentirao je pad potpore HDZ-u, rekavši da se ne sjećamo kad je jedna Vlada pred izbore ušla s potporom većom od 26% i da su svjesni da je afera prije desetak dana naštetila HDZ-u. No, neovisno o tome, dodao je, HDZ sutra predstavlja izborni program, javlja N1.

"Kvaliteta naših lista i ljudi na njima jamstvo su da ćemo u narednih mjesec dana imati što ponuditi. Krize poput Agrokora, Petrokemije, brodogranje, koronavirusa, mjera gospodarskog oporavka, potresle su nas dijelom kao kosturi nečinjenja prethodnih Vlada, a s druge strane koronavirus je riješen na najbolji mogući način. To ćemo nastaviti činiti i dalje", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje može li Domovinski pokret uzeti glasove HDZ-u, dodao je Miroslav Škoro i njegovi suradnici imaju svoju "političku agendu". "Hrvatska vlada s Andrejom Plenkovićem ima agendu proteklih deset godina rada. Nemamo ništa protiv konstruktivne kampanje, krećemo danas od središnjeg odbora HDZ-a, a narednih dana ćete čuti što nudimo Hrvatskoj".

Image
ĆORIĆ PROGURAO JOŠ JEDNU OPASNU UREDBU: /

Goleme solarne elektrane od sada se u Hrvatskoj mogu graditi - na račun građana

Image
ĆORIĆ PROGURAO JOŠ JEDNU OPASNU UREDBU: /

Goleme solarne elektrane od sada se u Hrvatskoj mogu graditi - na račun građana

Suradnički odnos

Potom se obratio Davor Božinović koji je zajedno s Ćorićem u Ivanić-Gradu, koji slavi Dan grada, otvorio novoizgrađeni Poduzetnički inkubator te reciklažno dvorište, izgrađene EU sredstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je danas bila još jedna demonstracija konkretnog suradničkog odnosa koje Vlada Andreja Plenkovića gaji s jedinicama lokalne samouprave od prvog dana. Suradnja je takva da sve planirano nije zaustavljeno tijekom pandemije koja je zaustavila cijeli svijet. Kad govorimo o Zagrebačkoj županiji, Hrvatska vlada je reagirala promptno prema 7,5 tisuća poslovnih i pravnih subjekata, prema 45.000 radnika s nekih 393 milijuna kuna. Na tome možemo temeljiti nastavak gospodarskih aktivnosti i pripreme za razdoblje u kojem se nadamo da nas koronavirus neće omesti."

Reakcija na Orbanov potez

Komentirao je i potez mađarskog premijera Viktora Orbana koji je povodom 100. godišnjice mirovnog sporazuma iz Trianona otkrio ploču s povijesnim prikazom dijelova susjednih zemalja u sastavu Mađarske, uključujući Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"MVEP je danas reagiralo priopćenjem i hrvatski veleposlanik je razgovarao u ministarstvu vanjskih poslova Mađarske, a i mađarski veleposlanik je pozvan na razgovoru u MVEP u Zagrebu. Osuđuje se svaki pokušaj, svaka neprimjerena ili nota ili potez koji može utjecati na odnose između dviju država. Siguran sam da nema dvojbe da će se Hrvatska vlada i u ovom slučaju postaviti jasno i nema potrebe da se bilo tko brine za nacionalne interese", rekao je.

Napomenuo je da Mađarska nije jedina zemlja u susjedstvu koja "evocira događaje iz prošlosti", no hrvatski se narod izborio za svoju državu, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo