Zaustavio krađu / Čistoća ima superheroja: 'Bio je ranjen, a odbio je pomoć! Rekao mi je da pokušam uloviti počinitelja!'

Hrabre djelatnike Čistoće, ranjenog Josipa i dvojicu njegovih kolega, kako i priliči, čeka nagrada

28.1.2020.
21:44
VOYO logo

Da heroji u stvarnom životu dolaze bez plašteva, još jednom se pokazalo tijekom pokušaja razbojstva sinoć u Zagrebu. Jedan radnik Čistoće spriječio je pokušaj krađe automobila, pri čemu je ranjen vatrenim oružjem.

Radnik je razbojnika srušio na pod, a on je pucao u njega i pobjegao. Žrtva je dobro, a zločinac iza rešetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Smiljčić, djelatnik Čistoće, poput nekog superheroja zaskočio je naoružanog razbojnika kojeg je zatekao u krađi. Ranjen je, operiran i, na sreću, osjeća se dobro. Kolega koji je bio s njim još uvijek je uznimiren. 

"Jako mi je žao prijatelja, što se dogodilo jučer i tako, ali, bit će bolje. Moglo se to meni dogoditi, njemu, ali, evo, spriječili smo", rekao je Martin Vuzem, Smiljčićev kolega te dodao: "Bio sam na jedno pet metara od njega. I onda kad je prvi pucanj puko, ja sam pobjegao iza kamiona. Prepao sam se".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svemu je svjedočio i Stipe, bivši branitelj, koji je baš u parku Maksimirskih branitelja također dao veliki doprinos hvatanju razbojnika iako je u automobilu s njim bio njegov maloljetni sin. Prvo mu se učinilo da je netko pao s bicikla i da treba pomoć. 

"Začuo sam pucanj i ovaj koji je bio gornji, s flourescentnim prslukom, pao je natrag, na leđa", ispričao je Stipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je prišao ranjenom vozaču Čistoće, zaprepastile su ga njegove riječi. 

"Htio sam ga odmah posjesti u auto i odvesti na Rebro, ali on je odbio pomoć, čime je pokazao zaista izuzetan čin hrabrosti. Rekao mi je da pokušavamo pratiti i uloviti počinitelja", priča Stipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je na liniji s policijom koja je, kažu svjedoci događaja, došla za samo dvije minute.

Razbojnik je u djelatnika Čistoće pucao češkom zbrojovkom. Inače je jako dobro poznat policiji. Čak četiri puta u posljednje dvije godine uhvatili su ga u teškim razbojničkim krađama. Ipak, razbojnik i dalje nema niti jednu sudsku presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrabre djelatnike Čistoće, ranjenog Josipa i dvojicu njegovih kolega, kako i priliči, čeka nagrada. 

"Dogovorit ćemo se točno u kojem će smjeru ići, ali nagradu će sigurno dobiti. Evo, meni je drago da se jako dobro osjeća i možemo reći veliko mu hvala, to bi se malo tko od nas usudio napraviti", rekao je direktor Čistoće Jure Leko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali Josip jest. Čistoća i Grad Zagreb imaju svoga prvog, pravog superheroja. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo