Ćirilični plakati stigli iz HDZ- ove predizborne tiskare?!

5.12.2011.
15:45
VOYO logo

Za burnog predizbornog vremena na području Virovitičko-podravske županije dogodio se samo jedan incident vezan uz lijepljenje plakata. Na dan izborne šutnje, u petak oko 23.55 sati, na Trgu sv. Josipa u Slatini dogodio se verbalni sukob između Z. P. (30) iz Slatine i I. V. (34) iz Slatine. Mladi hadezeovac je lijepio, a nešto stariji esdepeovac kidao ćirilične plakate.

'SKH Stranka demokratskih promjena'

Prema policijskim podacima utvrđeno je da je Z. P. lijepio plakate s ćiriličnim natpisima i logom SKH – Stranke demokratskih promjena, na kojima je pisalo: "Za mir, sretan život u suverenoj i demokratskoj Hrvatskoj", te "SKH Stranka demokratskih promjena". Iza njega išao je I. V., koji je iste plakate trgao govoreći kako se postavljanjem ćiriličnih plakata vrijeđa njegova stranačka pripadnost. Po zahtjevu DIP-a nesvakidašnje plakate uklonili su tehnički članovi Gradskoga izbornog povjerenstva u Slatini. Policija u tom incidentu nije pronašla bilo kakvo prekršajno ili kazneno djelo, ali je o slučaju obavijestila Državno izborno povjerenstvo, koje je priopćenjem reagiralo na takvo ponašanje te potvrdilo da se radi o nedopuštenom korištenju loga SKH, koji je korišten u parlamentarnim izborima 1990. godine, te da se birači njima dovode u zabludu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povreda prava SDP-a

Takvu je pojavu DIP ocijenio povredom prava SDP-a na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor zatraživši od Gradskoga izbornog povjerenstva u Slatini uklanjanje ćiriličnih plakata.

Tehnički članovi Gradskoga izbornog povjerenstva uklonili su plakate s ćiriličnim natpisima, a na SDP-u, kao oštećenoj strani, ostaje poduzimanje daljnjih pravnih mjera u cilju mogućeg kažnjavanja počinitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plakati s ćiriličnim natpisima postavljeni su i u drugim mjestima Virovitičko-podravske županije, a činjenica da je te plakate u Slatini lijepio član HDZ-a govori o mogućnosti da su plakati stigli iz HDZ-ove 'predizborne tiskare'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo