Čime se bave Ivo Sanader i Damir Polančec?

Bivši premijer Ivo Sanader i bivši ministar gospodarstva Damir Polančec daleko od očiju javnosti započinju nove poslovne karijere.

24.3.2010.
11:36
VOYO logo

Naznake da se Ivo Sanader namjerava baviti konzultantskim biznisom došle su lani u listopadu, kad je bivši premijer potvrdio da je potpisao ugovor sa zakladom kanadske milijunašice Louise Blouin.

Globus piše kako se Sanader nedavno sastao sa Zvonkom Biljeckim, vlasnikom uspješne tvrtke Geofoto, koji je, pak, nedavno potpisao ugovor sa Stevenom Brkichem, bivšim Sanaderovim savjetnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201003160218006Brkich je iz Vlade otišao kad i Sanader, a po ugovoru s Biljeckim trebao je obavljati konzultantske poslove za Geofoto. Međutim, nakon što su se novinari Globusa počeli raspitivati o novosklopljenom poslu i eventualnom sudjelovanju Sanadera, ugovor između Biljeckog i Brkicha naprasno je raskinut.

"Ne želim surađivati s tvrtkom koja nije spremna transparentno predstaviti naš poslovni odnos. Ja ne želim tako raditi i zato sam otkazao ugovor koji ionako još nije konzumiran", objasnio je Biljecki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je negirao bilo kakvu umiješanost Ive Sanadera u posao koji je sklopio s Brkichem, Biljecki je potvrdio da dugo poznaje obitelj Sanader, te da je i dugogodišnji prijatelj s Mladenom Barišićem, šefom Carinske uprave.

arti-201003190179006Rade li Sanader i Brkich zajedno nije poznato jer do njihovih komentara nije moguće doći. Međutim, Globusovi sugovornici iz HDZ-a tvrde da je ljetos Sanader nudio Brkichu i još dvama savjetnicima, Davoru Stieru i Antunu Buklijašu, da budu suradnici u njegovoj konzultantskoj firmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, i bivši ministar gospodarstva Damir Polančec počinje novu poslovnu karijeru: u pregovorima je s talijanskim investicijskim fondom Fines, piše Globus.

arti-201003080843006Taj fond u Srbiji ima fond Fia Invest, zatvoren 2007. godine, koji je vlasnik tvrtke Fia Energy u kojem radi Polančecova prijateljica Draženka Gačan. Upućeni kažu kako je Polančec poslovno povezan s tom tvrtkom, te je preko nje vjerojatno uspostavio poslovne kontakte s Rankom Mimovićem, šefom Fia Grupe u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002030145006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo