HNS je vlasnik Svetice Sporta, ali... /

Cijena gradnje kampa na Sveticama narasla s 92 na čak 220 milijuna: iza projekta stoji NO u kojem sjede Mamić i Vrbanović

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ispostavilo se da za njegovu realizaciju treba, ni manje ni više, nego 220 milijuna kuna!

27.9.2017.
10:59
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić još je ranije najavio kako će se za otprilike šest mjeseci Zagrepčani moći diviti vlastitoj verziji Wembleya, točnije kada je najavio Hrvatsko atletsko-nogometni centar Svetice, piše net.hr.

Od tada se na Sveticama nije promijenilo ništa posebno, a ta je tema ponovno došla pred fokus javnosti jer je Gradska skupština u četvrtak trebala glasovati o aneksu ugovora o ulaganju u Hrvatski atletsko-nogometni centar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvim je ugovorom, potpisanim 2015. godine, ulaganje trebalo iznositi 92 milijuna kuna, no onda je izrađen projekt i ispostavilo se da za njegovu realizaciju treba, ni manje ni više, nego 220 milijuna kuna! Tako je barem u odgovoru na upit net.hr-a pojasnio Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

HNS je vlasnik Svetice Sporta, ali...

Ono što u prijedlogu novog ugovora posebno bode u oči jest da se poslovi vezani uz izgradnju Hrvatskog atletsko-nogometnog centra odjednom prenose na društvo Svetice Sport d.o.o. Riječ je o tvrtki koju je osnovao Hrvatski nogometni savez, a kratak pogled u Sudski registar reći će nam da u njenom Nadzornom odboru, između ostalih, sjede i dobro poznata lica – predsjednik HNS-a Davor Šuker i dvojac iz osječke sudnice, Zdravko Mamić i DamirVrbanović. Iako Mamić formalno više nema nikakvu ulogu u HNS-u, osvanuo je, eto, u Nadzornom odboru tvrtke koja će voditi poslove oko gradnje Svetica, piše net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad je pristao da Svetice Sport d.o.o preuzme poslove sve dok je HNS većinski vlasnik tvrtke. I tu dolazimo do zanimljive situacije na koju upozorava Etlinger.
“Trgovačko društvo ima pravo ostvariti dobit, a sve dok je HNS vlasnik 51 posto, obavljat će poslove vezane uz izgradnju. Dakle, sutra netko može postati vlasnik 49 posto društva i uživati u raspodjeli dobiti. Šteta što ti biznis modeli temeljeni na besplatnoj atraktivnoj gradskoj zemlji i UEFA-inom novcu nisu dostupni svim građanima”, poručuje bivši SDP-ov zastupnik u Skupštini Dominik Etlinger.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo