kritika vlasti / Cijela oporba složna! 'Kao da nije dovoljno da je rat u Europi i Ukrajini nego treba biti tu u našem dvorištu'

'Ne eskaliraju se stvari dodatno, ne potenciraju se još prije nego je konačan rezultat tu', poručila je Sandra Benčić

23.3.2022.
19:30
VOYO logo

Andrej Plenković i DORH napokon se slažu, i to u tvrdnji da je na dronu koji je prije dva tjedna pao na Jarunu bila aviobomba. No, iscurila je i informacija da forenzička analiza nije dokazala postojanje eksploziva.

Od jutra se u Saboru nižu reakcije. Cijela je oporba složna. Do konačnih službenih informacija u javnost nije smjelo izići - ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik saborskog odbora za obranu zatražio je odmah jutros centar za forenzička istraživanja Ivan Vučetić da mu dostave nalaz istrage.

"Ako se pokažu te spekulacije kao istinite bojim se da će premijer morati objasniti o čemu se tu zapravo radi", kazao je Franko Vidović (NEZ.), član Kluba zastupnika Socijaldemokratske partije Hrvatske.

Image
SLUŽBENI POSJET /

Milanović iz Slavonije: 'Ne znam zašto nije gotov nalaz drona. Nadam se da će premijer uskoro obavijestiti javnost'

Image
SLUŽBENI POSJET /

Milanović iz Slavonije: 'Ne znam zašto nije gotov nalaz drona. Nadam se da će premijer uskoro obavijestiti javnost'

Tek kad stručnjaci koji znaju kako izgleda i što je eksploziv, izađu s konačnim informacijama, moći ćemo stati na kraj lupetanju, kaže šef SDP-a.

"Tek kad imamo provjerene informacije to trebamo govoriti javnosti a ne proizvoditi ovakvu uzbunu i paniku. I ja onda ne mogu nego zaključiti da je nekom u interesu , a to je Andrej Plenković, da se govori o špekulacijama i neprovjerenim informacijama radije nego o pravim stvarima", izjavio je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

Da, situacija vezana uz pad drona u Zagrebu je izuzetno opasna. Da, dogodili su se ozbiljni sigurnosni propusti i na kraju krajeva, da - od katastrofalne tragedije sačuvala nas je puka sreća. To su jedine sigurne činjenice objašnjava.

"U ovakvim situacijama se ne ide s nagađanjima. Ne eskaliraju se stvari dodatno, ne potenciraju se još prije nego je konačan rezultat tu", poručila je Sandra Benčić, zastupnica iz platforme MOŽEMO!.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je šum u kanalu prethodno dobro osmišljen, smatra Grmoja.

"Naciju je trebalo prvo dovesti u nekakvo stanje pandemijske psihoze, tako je onda trebalo naciju dovesti u stanje nekakve ratne psihoze. Kao da nije dovoljno da je rat u Europi i Ukrajini nego treba biti tu u našem dvorištu. To je bila namjera, onda se ne govori o tome da tri vladina dužnosnika su pod teretom istraga, da ih istražuju DORH i USKOK", kazao je Nikola Grmoja (MOST), saborski zastupnik. 

Sve ovo je slika neučinkovitog sustava punog nekompetentnih ljudi, kritizira Penava.

"Jasno govori u prilog tome to nesnalaženje da je to posljedica političkog kadroviranja, uhljebljivanja, gdje ste zapravo istisnuli iz službe ljude, barem iz prvog plana, one koji mogu dati relevantnu informaciju, koji se neće istrčati zato što je sad možda to zgodno da izgledamo pametno", poručio je Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta.

Mi se zabavljamo s trivijalnim stvarima, zaključuje, a fokus problema je i dalje, kako je uopće moguće da se takvo što dogodilo i da smo na kraju ovisili o sreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo