Cijela Hrvatska u snježnom kaosu!

Snježno nevrijeme zahvatilo je Liku zbog čega su brojni automobili ostali zarobljeni u snijegu. U Primorju je orkanska bura zatvorila ceste i uzrokovala nestanak struje.

10.3.2010.
9:30
VOYO logo

Prometna policija ličko-senjske Policijske upravne je izvijestila kako je za sav promet zatvorena dionica auto-ceste Zagreb-Split od Svetog Roka do Posedarja. Promet teče obilazno preko Gračaca i Obrovca ali krajnje otežano i uz česte zastoje.

Za sav su promet zatvorene u Lici i ceste: Bruvno-Mazin-Dobroselo i Bjelopolje-Lapac, a snijeg je zatrpao gotovo i sve županijske i lokalne ceste do udaljenijih sela i naselja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ličku magistralu: Plitvice-Gračac u snijegu je zastalo na desetke kamiona i tegljača.

Zbog olujne bure koja na udare u podvelebitskom primorju puše brzinom većom od 120 km na sat, za sav je promet također zatvorena i dionica Jadranske magistrale Novi Vinodolski-Senj-Sv. Marija Magdalena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog olujne bure mnoga naselja u podvelebitskom primorju od noćas su bez električne struje. Kako se doznaje u gospićkoj Elektrolici bez struje su potrošaći na području Barić Drage, Cesarice i naselja oko Jablanca, te Krivi Put u zaleđu Senja.

U Zagrebu opet kaos

Zagrebačku gradsku službu snijeg je opet iznenadio, pa je na ulicama zavladao kaos. Zbog usporenog tramvajskog i autobusnog prometa, kasnilo se na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201002100199004Zagrepčanima koji žive u zapadnom dijelu grada, u podsljemenskoj zoni, bilo je gotovo nemoguće doći do posla. ZET je obustavio 11 autobusnih linija prema 'brdskim' naseljima, a najviše je linija koje polaze s okretišta na Črnomercu.

U širem centru grada snijeg otežava tramvajski promet, a u Maksimirskoj ulici je zbog kvara jedno vrijeme bio obustavljen promet. Nije bilo bolje ni onima koji su na posao krenuli automobilima, jer se zakrčenim ulicama vozilo 20-ak km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijetke su ulice, čak i one u užem centru grada, kojima su prošle ralice. Iz zagrebačke zimske službe poručuju da su sve ekipe na terenu te da zbog obilnog snijega nisu u mogućnosti očistiti sve ceste.

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/03/09/0760006.html?pos=n1Očekuje se da će tijekom srijede u Zagrebu napadati desetak centimetara snijega, a u okolici i više od 30 centimetara. Meteorolozi prognoziraju da će oborine slabjeti tijekom noći sa srijede na četvrtak, ali snijega može biti još u četvrtak ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi snježni pokrivač u nizinama unutrašnjosti je uglavnom između 10 i 30, a u gorju ponegdje i veći od 50 cm. Puše umjeren, na udare jak sjeveroistočnjak, u Slavoniji istočnjak. Najviše novog snijega napadalo je na Plitvičkim jezerima – 37 centimetara, a u Gospiću i Delnicama po 33, odnosno 31 centimetar novog snijega.

Temperatura u unutrašnjosti uglavnom je između -5 i -0, na sjevernom Jadranu od 0 do 5, a u Dalmaciji od 6 do 11°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorolozi predviđaju da će u četvrtak doći do smirivanja vremena, a u većini krajeva i prestanka oborina. Tijekom četvrtka na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura će slabiti, a na srednjem i južnom umjereno i jako jugo će okrenuti na jugozapadnjak, zatim sjeverozapadnjak.

HAK savjetuje vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme (preporuka je 4 zimske gume), te ako je moguće odgode putovanja. Trenutno nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na relacijama iz unutrašnjosti prema Hrvatskom primorju i Dalmaciji, te obrnuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003080097006 arti-201003080829006 arti-201003090326006

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo