zamjena za barišića / Čičak ušao u Sabor: 'Općina Rugvica poslovala je s tvrtkom Petek, ali ne u zadnje dvije godine'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Naglasio je da je bilo velikih natječaja u Rugvici, ali ih ta tvrtka nije dobila

18.9.2020.
12:32
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik HDZ-a i načelnik općine Rugvica Mato Čičak koji je u petak prisegnuo kao zamjena Draženu Barišiću kojem je skinut imuniteta zbog afere Janaf, odbacio je nagađanje iz DP-a da će se i njemu skidati imunitet, rekavši da Elektrocentar Petek već dugo nije poslovao s Rugvicom.

“Teško mi je što u Sabor dolazim u ovakvim okolnostima. Nije lako doći iza kolege kojemu se događaju ovakve stvari”, izjavio je Čičak novinarima nakon što je prisegnuo za zastupnika umjesto Barišića, koji je mandat stavio u mirovanje i skinut mu je zastupnički imunitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je općina Rugvica koju vodi, jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj, u koju dolaze brojne velike investicije i ovo će, kaže, biti još jedan poticaj za Rugvicu, ali i Zagrebačku županiju da ih promoviramo u Saboru i pokrenemo što više projekata.

Upitan za navode Daniela Spajića iz Domovinskog pokreta na jutrošnjoj sjednici saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, koji je rekao kako se nada da se Povjerenstvo uskoro neće sastajati i zbog njega, jer je tvrtka Elektrocentar Petek poslovala i u općini Rugvica, Čičak je odgovorio kako ta tvrtka već duže vrijeme nije poslovala u njegovoj općini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Elektrocentar Petek niti što radi niti je dobio bilo kakav natječaj u zadnje dvije godine, tako da ne vidim nikakvog razloga zašto je to kolega Spajić govorio”, rekao je Čičak.

 Naglasio je da je bilo velikih natječaja u Rugvici, ali ih ta tvrtka nije dobila. Čičak je dodao i da su ga šokirali razmjeri afere Janaf jer je riječ o kolegama koje poznaje duže vrijeme i sigurno da nije ugodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Smatra da su takve afere opterećujuće za HDZ, ali da je dobro da institucije rade svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo